Ligue 1

Duplázott Ibra, megszerezte első győzelmét a PSG

  • SZA

Zlatan Ibrahimovic duplájával nyert a Paris Saint-Germain, mely idegenben győzte le a Lille-t, megszerezve első győzelmét a francia bajnokság negyedik fordulójában. A két csapat összecsapása helyzetekben bővelkedő, élvezetes találkozó volt, s mindkét csapat sokat tett a győzelemért.

Még a főszereplők bemutatására sem volt idő, Zlatan Ibrahimovic olyan gyorsan megszerezte a vezetést a Paris Saint-Germainnek: a Romából megszerzett Jéremy Ménezzel játszott össze a svéd-bosnyák világsztár, s a labdát megkapva a 27. másodpercben már el is helyezte azt Mikael Landreau hálójában. 0-1!

A hazai csapat nem sokat lacafacázott, hiszen újonnan épült pályájukon mégsem engedhették, hogy kicsússzon a kezükből ,,az utóbbi évek legjobb francia csapata" megtisztelő cím. Így Payet 12. percbéli bal oldali szögletére mintaszerűen érkezett a védő Chedjou, s csúsztatott a mozdulatlan Sirigu mellett a kapuba. 1-1!

Az egyenlítés azonban nem vetette vissza Ibrahimovic kedvét, hogy első gólja után meg rögtön meg ne legyen a második is: a 21. percben nagyszerűen lépett ki a Lille védői mögé a leshatárra, s a Pastorétól a született zseni precizitásával kapott labdát látványosan helyezte a tavalyelőtti bajnok kapujába. 1-2!

A Ménez- Pastore- Ibrahimovic hármas ezután is magas fordulatszámon muzsikált sorra alakították ki helyzeteiket. Mégis a Lille egyenlített majdnem, amikor a félidő hajrájában Payet beadását csak üggyel-bajjal tudta Sirigu és Sakho hatástalanítani Roux érkezése előtt.

A szünetben Rudi Garcia lehozta Pedrettit, s behozta helyette a Chelsea-től megszerzett Salomon Kalout. Az extra támadón létfontosságúnak bizonyult, s a Lille veszélyesebb volt csaknem az egész második játékrészben. Előbb a csere Kalou, majd Marvin Martin, legvégül Gueye járt milliméterekre az egyenlítéstől. Persze Ibrahimovic sem akart lemaradni a show-ról: távolról, közelről egyaránt próbálkozott, de szabadrúgását blokkolták, fejesét pedig káprázatos bravúrral az egykor még a Nantes-al bajnoki címet ünneplő Landreau tolta fölé.

A helyzetek ellenére azonban a második félidőben nem esett több gól, így megérdemelten nyert a PSG, megszerezve első győzelmét a masszív Lille ellen. Megkezdhetik a felzárkózást: mindössze hat pont a hátrányuk az eddig hibátlan Marseille ellen...

Ligue 1,
4. forduló
Lille - Paris Saint-Germain 1-2 (1-2)
 
Gól: Chedjou (12.), illetve Ibrahimovic (1.,21.)
Sárga lap: Roux (62.), illetve Verratti (32.), Motta (45.)
 
Lille: Landreau - Béria, Basa, Chedjou, Digne - Mavuba, Gueye, Pedretti (Kalou, a szünetben) - Martin, Roux (de Melo, 65.), Payet (Mendes, 75.).
 
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Motta, Matuidi, Verratti (Rabiot, 71.), Pastore (Nené, 66.) - Ménez (Gameiro, 82.), Ibrahimovic.