Francia Ligakupa

1.61-es oddsot játszunk meg a Ligakupa-elődöntőn

A Lyon-Lille elég kiegyenlített párharcnak tűnik, de azért nem kérdés, hogy Rudi Garcia fiai a favoritok.

Fotó: Twitter

Kedden a Groupama Arena teltházas közönsége előtt a Lyon hatodik Ligakupa-elődöntőjén lép majd pályára a Lille ellen. Eddig 5/6 alkalommal be is jutott a csapat a hagyomány szerint a Stade de France-ban megrendezésre kerülő fináléba, ahol legutóbb 2014-ben a Troyes ellen diadalmaskodott.

{"headTitle":"Lyon-Lille","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-21 21:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lyon","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lille","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A szorzók alapján azért könnyű feladatra nem számíthatnak Rudi Garcia legényei, bár az időzítés viszonylag ideális, hiszen ellenfelük kisebb hullámvölgyben van éppen. Az OL ellenben az utóbbi hat meccséből ötöt behúzott, ezeken 21 gólt termelve, tehát a támadósor végre összeállt az exmarseille-i edző kezei alatt. Kisebb gond azért, hogy a sérült Depay mellett Traore játéka is kérdésessé vált, aki kiválóan játszott az utóbbi meccseken a jobb szélen. 

Persze Garcia és a sportigazgató Juninho is fogadkoztak, hogy mindenképp a döntőbe szeretnék juttatni a csapatot. "A vágy megvan. A játékosok szeretnék szurkolóinkat a Stade de France-ba repíteni, ehhez pedig meg kell vernünk a Lille-t. Az ő támogatásukra is nagy szükségünk lesz - mivel otthon játszunk, ebből előnyt kell kovácsolnunk. Erősebbnek kell lennünk ellenfelünknél!" - mondta Rudi Garcia.

Lyon#fra-lyon#5

A Lille az előző körben az alsóbb osztályos Gonfrevilla együttesét ütötte ki 2-0-lal. Oké, hogy ezen a meccsen meggyőző fölényt sikerült kialakítani - 9 pontos kapura lövésük volt - de összességében kicsit megtörni látszik a lendület. A legutóbbi bajnokin például a sereghajtók közt helyet foglaló Dijon ellen kaptak ki úgy, hogy majdnem 50 percig emberelőnyben focizhattak.

A Ligakupában azért látszik, hogy jobban megy a Lille számára az összpontosítás, hiszen az elmúlt három párharcon egyaránt legalább kétszer eredményesek voltak. A Lyon pedig nem az a csapat, amelynek védelmét kifejezetten nehéz lenne feltörni, amit jól mutat, hogy az utóbbi 7/8 tétmeccsen rezzent a hálójuk. Mindent összevetve azért a bukikhoz hasonlóan azért inkább a hazaiak továbbjutását várjuk, de ezt talán okosabb a fogadáskészítővel bebiztosítva játékba küldeni.

{"headTitle":"Lyon-Lille","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-21 21:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - 1X +1 gól felett","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3251727] 2020-01-21 21:10:00 Lyon - Lillex;