Román foci

"Lebecsülték" az ellenfelet, 31-0-ra kikaptak

Helyi források szerint román rekordot jelentő 31-0-ra kapott ki harmadosztályú ellenfelétől a román második ligában szereplő CS Buftea a nemzeti kupa selejtezőjének negyedik fordulójában. Ahogy mondani szokták, az áldozatokat még vizsgálják...

Elképesztő vereségbe futott bele a román másodosztályban szereplő CS Buftea. A csapat a Román Kupa negyedik selejtezőfordulójában a harmadosztályban szereplő ACS Bercenivel találkozott, és az ellenfelet lebecsülve a 19 éven aluliak csapatát állította ki. Ennek meg is lett az eredménye: egy rakás gólt benyelve 31-0-ra kapott ki.

Az első félidő után még ,,reménykedhetett" a Buftea, ugyanis ,,csak" 12-0-ra vezetett a Rákóczi-szabadságharc egyik tábornokáról, Bercsényi Miklósról elnevezett Berceni, de a szünet után kapott 19 gombócot már aligha bírta lenyelni bármelyik bufteai is.

A mérkőzés után még a győztes csapat elnöke, Stephen Stana is sűrűn mea culpázott: "Szégyelleném elmondani a végeredményt, de nem az én hibám, hogy lebecsülték az ellenfelet."

Persze mindjárt jobban érthető a vereség, ha megtudjuk, a bufteai polgármester még 2009 nyarán félmillió euróért eladta az épp akkor megnyert másodosztályú helyet a Sageata Stejarunak. A Bufteát azóta is szorította a költségvetési hiány...