Edzősors

Jupp Heynckes megszellőztette távozását a Bayern Münchentől

Még el sem kezdődött a Bundesliga új idénye a Bayern München számára, az együttesnél kénytelenek nemcsak a játékkal foglalkozni. A vezetőedző, Jupp Heynckes, akinek szerződése az idény végén lejár, esetleges távozásáról beszélt.

"2011-ben kétéves szerződést írtam alá, ez 2013. június 30-án jár le. Akkor egy fejezet lezárul életemben" - nyilatkozta sokat sejtetően Heynckes a Süddeutsche Zeitungnak. A vezetőedző az esetleges hosszabbításról így szólt: "A klubnál már mondták, hogy december vagy január folyamán összeülünk majd egyeztetni, de nem vagyok már 37 éves" - tette hozzá Heynckes, aki idén töltötte be 67. életévét.

Jupp Heynckes a távolba réved: vajon jövőre tényleg messze lesz a Bayern Münchentől?

A tréner hozzátette, hogy szeretné pályafutását megnyert trófeával befejezni: mint közismert, ez az előző idényben nem sikerült, hiszen a bajorok a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is második helyen végzetek.

Amennyiben Heynckes tényleg távozik Münchenből, a csapatnál legszívesebben Josep Guardiolát látnák utódául. "Ha Heynckes 2013-ban nyugdíjba vonul, Pep Guardiolát csakis javasolni lehet" - nyilatkozta a német klub egykori sikeredzője, Ottmar Hitzfeld.