Manchester United

Ferguson a helyes Twitter-használatra utasította játékosait

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága 71 ezer fontra (körülbelül 25 millió forint) büntette Rio Ferdinandot, a Manchester United védőjét. Az eset miatt Sir Alex Ferguson menedzser a közösségi oldalak használatának szabályait ismertette játékosaival.

"Ezt az egész Twitter-dolgot nem értem, és ha már használják, akkor az miért zavarna bárkit is. De a jelenség létezik, és a klub utasítást adott a játékosoknak, hogy ne írjanak a Manchester Unitedről" - mondta a skót menedzser, de azt elismerte, hogy Ferdinand bejegyzése valóban büntetést érdemelt.

A korábbi válogatott futballistának azért kell fizetnie, mert az FA szerint Twitter-oldalán sértő megjegyzést tett Ashley Cole-ra, a Chelsea futballistájára. Cole-t "choc ice-nak" nevezte Ferdinand, mert megvédte csapattársát, John Terryt abban az ügyben, amelyben utóbbit felmentették a rasszista megnyilvánulás vádja alól. Terry a vádak szerint éppen Ferdinand bátyjára tett rasszista megjegyzéseket. A Ferdinand által használt kifejezést az angol szlengben azokra a színes bőrűekre használják, akik a fehérekre jellemző életet élnek.

"Rio felnőtt ember, de emlékeztetni kell rá, hogy egy kifejezés sértő lehet másokra, és ha már kiírta, nem lehet semmissé tenni" - fejtette ki véleményét Sir Alex Ferguson.