Átigazolás

Ferguson személyesen Wengerrel tárgyal a Van Persie-ügyben

Még mindig nincs vége Robin van Persie nyári történetének. Az Arsenal csatárát számos csapattal szóba hozták, amióta bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését. A Mirror szerint 48 órán belül megegyezhet a Manchester Uniteddel.

Az Arsenal menedzsere néhány hete már ingerülté vált, amikor Robin van Persie sorsáról kérdezték. Arsene Wenger éppen az ázsiai túrát értékelte volna, de az újságírókat kizárólag a holland csatár helyzete érdekelte. A francia szakember akkor azt mondta, a Premier League rajtja előtt megoldja a Van Persie-kérdést, nem akar úgy járni, mint tavaly, amikor Cesc Fábregas és Samir Nasri az utolsó utáni pillanatban hagyta el a londoniakat.

Robin van Persie

Nos, úgy tűnik tényleg rendezik a dolgot. Szombaton beindul a Premier League és a Mirror szerint Robin van Persie 48 órán belül csapatot vált. A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson ugyanis személyesen Wengerrel fog tárgyalni a hollandról és 20 millió fontos ajánlattal szeretné összehozni az átigazolást. Az Arsenal főnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy 25 millió alatt nem tárgyalnak senkivel, de Mirror szerint jobb most 20 millió, mint jövő nyáron semmi, amikor is Van Persie-nek lejár a szerződése és ingyen távozhat. Az angol lapok borítékolják a végeredményt, Robin van Persie a Manchester United mezében kezdi az idényt.

Wenger korábban elmondta, az angol riválisoktól többet kér Van Persie-ért, mint mondjuk a Juventustól, amely szintén érdeklődött a támadó iránt. A The Sun közben arról értesült, hogy az Arsenal 22 millió fontért kész megválni a hollandtól.