Premier League

Megvan van Persie utódja a Unitednél?

  • PKJ

A holland távozásáról egyre többet pletykálnak, a tarcsiban már ott is az utódja. De ki az?

Wayne Rooney szerződéshosszabbítása óta folyamatosan téma Robin van Persie ügye a Manchester Unitednél. A holland az utóbbi időben csak árnyéka önmagának, hétvégén a West Brom ellen kis híján kiállították, majd amikor David Moyes pár perccel később lecserélte, szemmel láthatóan dühösen vonult le a pályáról. Korábban, az Olympiakosz elleni vereséget követően arról beszélt, hogy néhány társa akadályozza a pályán, mert ott helyezkednek, ahol neki kellene.

A kétszeres PL-gólkirályt másfél éve az Arsenaltól vették, 24 millió fontért. Tavaly megszolgálta az árát, a bajnokság legjobb góllövője lett, de idén többször is sérülések hátráltatták, egyelőre 11 találatnál jár. Rooney-val való viszonya folyamatosan témát szolgáltat a sajtónak, egyesek szerint gyengébb formájának oka az, hogy az angol csatár idén már nem mögötte, hanem mellette helyezkedik a pályán.

Akárhogy is lesz, a Unitednek akkor sem igazán kell aggódnia, ha RvP veszi a sátorfáját, és lelép. A Manchester tartlékcsapatában ugyanis már ott bontogatja a szárnyát az új szupertehetség, James Wilson.

A 18 éves angol játékos a hétvégén a Wolverhampton elleni U21-es bajnokin játszott, és ha már ott volt, mesterhármasával el is döntötte a meccset.

Mindhárom gólját érdemes megnézni, mert nem gyenge a srác.

Huszonöt méteren, a kapunak háttal állva kap labdát, lefordul, megtolja, 18-ról ellövi, gól. Mintha van Persie-t látnánk, az ő bal lába is életveszélyes.

A következő labda a tizenhatoson belül éri, két mozdulattal lesz belőle gól: ballal átveszi, jobbal bevágja. Igazi középcsatár, mestermunka.

A harmadiknál szerencséje is volt, egy beadás után éppen felé pattant a labda, de ő teketóriázás nélkül besomta. Ráadásul a gyengébbik lábával, jobbal. Majdnem elmozdult a kapu, akkora erővel rúgta.

Wilson saját nevelésű játékos a manchesterieknél. Decemberben volt 18, a nagy csapatban még nem játszott, de ha így folytatja, hamarosan a keret közelébe kerülhet. Balszélsőt is tud játszani, akár komoly opció is lehet a gyengélkedő Nani-Valencia-Young trió helyére.

A Manchester United jelenleg hatodik az angol bajnokságban, a hétvégén a Liverpoollal játszik rangadót.

[1475020] 2014-03-16 14:30:00 Manchester United - Liverpoolx;
144788