Manchester United

Van Persie vb-je a túl kemény edzések miatt kerülhet veszélybe

A holland szövetség felvette a kapcsolatot a Manchester Uniteddel, hogy kiderüljön, milyen állapotban van pontosan a sérült Robin van Persie.

Az Arsenalnál sérülékenynek számító csatár az előző két szezonban nagyrészt egészséges volt, idén ősszel azonban újra "törékennyé" vált. Saját megérzései szerint az új menedzser, David Moyes edzésmódszerei vannak rá rossz hatással, állítólag már szeptemberben összeveszett a szakemberrel, akinek túledzettségre panaszkodott.

A hollandok nem szeretnék, ha Moyes elszúrná nekik a vb-t - Fotó: AFP

A skót azonban akkor sem aggódott túlságosan játékosa állapota miatt és most sem teszi, biztos abban, hogy visszatérő ágyéksérülését nem kell megműteni. A holland szövetség bő fél évvel a jövő évi világbajnokság előtt azonban szeretne tiszta képet kapni a csatár állapotáról, miután a két novemberi barátságos mérkőzést ki kellett hagynia.

Amíg van Persie-nek sok, amit Moyestól kap, Wayne Rooney imádja régi-új edzője módszereit.

"Nagyon kemények voltak az edzések. Sokkal többet futottunk, mint korábban. Hosszú és rövid távokat, sprinteket. Nekem ez hasznos volt, sosem éreztem még magam ilyen fittnek" - mondta a csatár, aki hét közben, a Bajnokok Ligájában parádés gólpasszokkal, vasárnap pedig két, Tottenhamnek lőtt góllal igazolta a formáját.

Szerdán az Evertonnal, jövő vasárnap pedig a Newcastle-lel játszik a Manchester United.

A Vörös Ördögök vasárnapi, van Persie nélküli győzelme