London 2012

Lőrincz Tamás akciódús birkózással nyerte első meccsét

A 66 kilogrammos Lőrincz Tamás fölényes győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a londoni olimpia kötöttfogású birkózóversenyében.

A 2006-os Európa-bajnokságon győztes, többszörös Eb-érmes Lőrincz a német Franz Stäblerhez hasonlóan erőnyerő volt az első körben, így mindketten a nyolcaddöntőben kapcsolódtak be a versenybe. A bemelegítés láthatóan a magyar versenyzőnek sikerült jobban, hiszen már fél perc után végrehajtott egy válldobást, amiért 3 pontot kapott.

Lőrincz Tamás (pirosban) küzd a német Frank Stäbler ellen a férfi kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2012-es londoni nyári olimpián, az ExCel központban 2012. augusztus 7-én. A magyar versenyző nyert, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Nem sokkal később megpörgette ellenfelét újabb egy pontért, de bő egy perc után a német mögé tudott kerülni. Így is 4-1-re vezetett azonban Lőrincz Tamás, és ennyi is lett az első menet végeredménye.

A második szakaszban is aktívabb volt a magyar, és még az első percben ki tudta tolni Stäblert a szőnyegről, amiért egy pontot kapott. 1:15-nél bemutatott egy mögékerülést, ezzel már 2-0-ra vezetett. A hátralévő 40 másodpercet Lőrincz állásban remekül védekezte ki, így megnyerte ezt a menetet is, ezzel pedig a mérkőzést.

A legjobb nyolc között az amerikai Justin Lester lesz a magyar versenyző ellenfele.