Torna

Tatár tornásznő és Böczögő is villogott egyéni összetettben

  • VNA

Londonban az olimpián az amerikai Gaby Douglas és honfitársnője, Viktoria Komova mögött harmadik lett egyéni összetettben, Alija Musztafina az Universiadét viszont már megnyerte odahaza.

Az orosz Alija Musztafina sikerével ért véget kedden a kazanyi Universiade női torna versenyeinek egyéni összetett viadala. A londoni olimpia összetett bronzérmese ezúttal szinte hibátlanul tornázta végig a négy szert, így 57,900-es pontszámával győzött honfitársnője Kszenia Afanaszjeva és a kínai születésű, de német színekben versenyző Kim Bui előtt. A kétszeres olimpikon Böczögő Dorina is remekül szerepelt, hiszen a holtversenyes kilencedik helyen zárta (52,950 ponttal) az egyéni összetett versenyt.

Az orosz tornásznő számára a siker azért is különösen örömteli, mert tatár származású és az Universiade helyszíne, Kazany városa a Tatár Köztársaság fővárosának is számít egyben. Ez a siker volt az orosz küldöttség 25. aranyérme az egyetemi és főiskolás sportolók eseményén, a házigazdák csapata a harmadik éremosztó nap estéjére pedig már fölényesen (a 89 befejezett versenyszámból megszerzett 39 aranyéremmel) vezeti az éremtáblázatot.