London 2012

Serena Williams Rióban is indulna

Serena Williams, aki egyesben és párosban is diadalmaskodott a londoni olimpiai tenisztornán, azt mondta, leghőbb vágya, hogy induljon a következő ötkarikás játékokon, Rio de Janeiróban.

 "Ha isten is úgy akarja, akkor ott leszek" - nyilatkozta hétfőn az amerikai klasszis, aki korábbi két páros sikerével együtt már négy aranyérem tulajdonosa. "Mindig azt mondtam, ha már nem tudom a legjobbat nyújtani, ha nem úgy megy a tenisz, ahogyan azt szeretném, leteszem az ütőt. Ma még minden remekül megy, úgy gondolom lesz folytatás, nem látom az utam végét."

A 14-szeres Grand Slam-győztes Williams elmondta, hogy a tenisznek helye van az ötkarikás játékokon:

"Ugyanolyan sportolók vagyunk mint többiek, azért dolgozunk kőkeményen nap mint nap, hogy a legjobbat, a legtöbbet adhassuk magunkból, itt az olimpián is" - fogalmazott. "Egy sportember számára nem is lehet nagyobb elismerés, mint az  aranyérem. És nekem az arany a kedvenc színem."

Serena Williams elmesélte, milyen nagyszerű érzés volt látni, hallani honfitársai sikereit:

"Folyamatosan figyeltem, hogyan áll, mit nyert az amerikai csapat. Ha kikapott, én is vesztettem, ha nyert, én is győztem. Csodálatos, olyan, mintha az egész ország együtt küzdene."