London 2012

Serena Williams leütötte a pályáról Azarenkát, Sarapovával döntőzik

Serena Williams lesz az orosz Marija Sarapova ellenfele a londoni olimpiai női tenisztorna döntőjében, miután pénteken Wimbledonban két sima szettben nyert a világelső Viktorija Azarenka ellen.

Serena Williams Wimbledonban két sima szettben nyert a világelső Viktorija Azarenka ellen.

Az amerikai klasszis játékos mindössze 63 perc alatt, 6:1, 6:2-vel búcsúztatta fehérorosz riválisát. A döntőt szombaton 15 órától rendezik a wimbledoni centerpályán. A fiatalabbik Williams-nővér ellenfele az orosz Marija Sarapova lesz, aki hasonlóan könnyedén intézte le hinfitársát, Marija Kirilenkót.

Serena és Sarapova eddig tíz alkalommal játszottak egymás ellen WTA-tornán egyesben, a tengerentúli játékos 8-2-re vezet. Az orosz utoljára 2004-ben tudott nyerni az amerikaival szemben, akkor 17 évesen két szettben legyőzte az amerikait a wimbledoni döntőben.

Az egy hónapja ugyanitt, az angol nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodó Williamsnek már van két aranyérme, nővérével, Venusszal 2000-ben Sydneyben és 2008-ban Pekingben diadalmaskodott.

Azarenka vegyes párosban javíthat, Max Mirnyivel az oldalán negyeddöntősek. Serena és Venus Williams elődöntős női párosban.

Eredmények, elődöntő:
Nők:
S. Williams (amerikai, 4.)-Azarenka (fehérorosz, 1.) 6:1, 6:2
Korábban:
Sarapova (orosz, 3.)-Kirilenko (orosz, 14.) 6:2, 6:3
 
Férfiak:
Korábban:
Federer (svájci, 1.)-del Potro (argentin, 8.) 3:6, 7:6 (7-5), 19:17
Később:
Djokovics (szerb, 2.)-Murray (brit, 3.)