London 2012

Bor Barna bírói döntéssel kapott ki, a 7. helyen zárt

Bor Barna bíró döntéssel elvesztette vigaszágas mérkőzését a brazil Rafael Silva ellen a londoni olimpia cselgáncstornájának +100 kg-os kategóriájában. A paksi versenyző így a hetedik helyen végzett.

Bor Barna egyhangú bírói döntéssel kikapott a brazil Rafael Silvától a vigaszág első fordulójában

A tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyformán második paksi dzsúdós előbb a jukót érően kétszer megintett holland Luuk Verbijt győzte le, majd ipponnal a marokkói el-Mehdi Malkit múlta felül, de a nyolc között ő kapott ki két intés miatt a legutóbbi két vb-n ezüstérmes német Andreas Tölzertől. Bornak a vigaszágon két mérkőzést kellett volna nyernie a bronzérem megszerzéséhez, de sajnos már az elsőn kikapott. 

Bor Barna és Silva óriásit küzdött egymással, de egyikük sem talált fogást a másikon. Két perccel a vége előtt figyelmeztették a magyart, majd a brazilt is megintették. Tíz másodperccel a vége előtt a dél-amerikai kis híján értékelhető dobást mutatott be, de végül jött a ráadás az aranypontért. A hosszabbításban inkább Silva tűnt aktívabbnak, Bor a végére javult fel. Végül a bírókra maradt a döntés. Mindhárom bíró a Borral egyidős, 25 esztendős Silvát hozta ki győztesnek, így a brazil küzdhet meg a bronzért.