London 2012

Ungvári megtörte az átkot, a nyolc közé jutott

A 66 kg-os Ungvári Miklós előző két olimpiájával ellentétben nyerni tudott a nyolcaddöntőben, így negyeddöntős a londoni olimpia cselgáncstornáján.

A 66 kg-os Ungvári Miklós (kékben) a legjobb 32 közé jutásért küzd az afgán Adzsmal Faizzada ellen a 2012-es londoni nyári olimpia cselgáncstornáján, a londoni ExCel központban 2012. július 29-én. MTI Fotó: Kollányi Péter Ungvári azzal a szlovén Rok Draksiccal találkozott a 16 között, akitől az idei Eb bronzmérkőzésén kikapott. Draksic a 32 között kezdett, s ipponnal jutott túl venezuelai ellenfelén. A 25 éves rendőrtiszt, eddigi három mérkőzésükből kettőt nyert meg, de most nem tudott fogást találni a magyaron.

Három és fél perccel a vége előtt mindkét versenyzőt figyelmezették. Egy perccel később ismét megintették a szlovént, így jukóval vezetett Ungvári, és kihúzta a hátralévő időt, bejutott a legjobb nyolc közé. Következő ellenfele az eddig egy Világkupa-versenyt nyert lengyel Pawel Zagrodnik lesz, a magyar idő szerint 13:35-re kiírt mérkőzés a hosszabbítások miatt legalább félórával később kezdődik.