Karrier

Kagawát bemutatták Manchesterben - fotó

Habár hetek óta lehet tudni, hogy a Manchester United szerződtette a Borussia Dortmundtól a japán Sindzsi Kagawát, a hivatalos bemutatására egészen mostanáig kellett várni.

Sir Alex a két nyári szerzeménnyel: jobbján Sindzsi Kagawa, balján Nick Powell / AFP

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek, minden egyes nap azon leszek, hogy tovább fejlődjek, és jobbá váljak" - kezdte a bemutatkozó sajtótájékoztatón a japán játékos. "Valószínűleg karrierem legnagyszerűbb kihívása előtt állok és remélem, hogy napról napra tanulok majd. Mindig azt mondtam, hogy fejlődnie kell a játékomnak, de most itt vagyok, és már érzem a különbséget. Ez egy topklub egy professzionális környezettel, és ha egy másik nemzetbeli is csatlakozik hozzá, akkor csak még jobb lesz. Már most érzem a média fokozott figyelmét, ami azzal jár, hogy egy olyan nagyszerű klub tagja lehetek, mint a Manchester United. Képes leszek kezelni a rám nehezedő nyomást, és érzek magamban annyit, hogy érvényesítsem a stílusom a Premier League-ben is."

A Vörös Ördögöket 26 éve irányító Sir Alex Ferguson híres arról, hogy kiváló érzékkel igazol új játékosokat a gárdába, így érthető, ha most is bizakodva tekint Sindzsi Kagawára.

"Úgy tervezem, hogy előrébb fog játszani, mint Powell.. Egyetlen játékos miatt sem szabad, hogy változtassunk a kialakult dolgokon, de Kagawa esetében nem hiszem, hogy gondjaink lennének ezzel, már most érzi a különbséget. Ő képes lesz arra, hogy többletet nyújtson a támadóharmadban. Ha továbbra is ilyen ütemben termeli a gólokat, akkor nagyon jó játékosunk lesz".

Habár Kagawának felajánlották a manchesteri alakulat legendás 7-es számú mezét, a japán támadó szerényen visszautasította a megtiszteltetést. "Csak most csatlakoztam a csapathoz, és még semmit nem értem el. A saját magam módján szeretnék nevet szerezni magamnak a klubnál" - mondta döntéséről a japán középpályás.