Biatlon

Felfelé bukott az oroszok edzője

  • VNA

Korábban még Wolfgang Pichler kirúgása is szóba került az orosz biatlonosoknál, most azonban mégis maradhat a német szakember, sőt a 2014-es olimpia előtt tovább bővült a feladatköre.

Az orosz biatlonosok számára nem sikerült túlságosan jól az elmúlt szezon. A ruhpoldingi világbajnokságon is csak két bronzot hoztak össze a Szocsiban sorra kerülő hazai olimpiára készülő orosz sílövők. A női csapatukat tavaly nyár óta irányító német edzőt, Wolfgang Pichlert emiatt több kritika is érte, egyesek a távozását sem tartották elképzelhetetlennek. Versenyzői viszont megvédték Pichlert és kérték, hogy az orosz szövetség legyen türelmes a kiváló szakemberrel, hiszen benne látják az olimpiai sikerek lehetőségét.

Az orosz szövetség (RBU) meghallgatta, megfontolta a kérést és pénteki tájékoztatásuk értelmében Pichler mostantól már nem csak az orosz női, de az orosz férfi csapat munkájáért is felelős lesz. Az eddigi trénert, Valerij Polchowskit elküldték, külön utódot nem neveznek ki helyette, hanem az ő munkáját is Pichler veszi át.