Edzőkérdés

Lipcsei Péter lehet Csertői Aurél utódja a Győri ETO-nál?

Alig hogy menesztették Csertői Aurélt, máris megindultak a találgatások, hogy vajon ki lesz az ETO új trénere. A hatharom.hu információi szerint Lipcsei Péter neve is felmerült a jelöltek között.

Lipcsei Péter

Hétfőn robbant a bomba Győrben, Csertői Aurélt menesztették a Győri ETO vezetőedzői posztjáról.

Az ETO tavasszal a Magyar Kupa megnyerését tűzte ki célul, ám a csapat megsemmisítő, 5-1-es vereséget szenvedett a Videoton otthonában, így gyakorlatilag már biztos kieső.

A pohár akkor telt be az ETO vezetőségénél, amikor a kisalföldi csapat a vasárnapi bajnokin fontos pontokat hullajtott Szombathelyen, így a többi eredmény tudatában a bajnoki cím is távolabb került tőlük.

Csertői és a vezetőség között korábban is akadhattak problémák, hiszen az ETO évek óta rengeteg légióssal dolgozik, ám a tréner köztudottan nem szeret külföldi játékosokat használni, talán ez az érdekellentét adhatta a kezdő lökést Csertői menesztéséhez.

Innentől kezdve az aktuális kérdés nem más, mint az, hogy ki lesz az ETO következő edzője? Az első hírek még arról szóltak, hogy a korábbi mester, Pintér Attila visszakerül a csapathoz, ám honlapunk információi szerint Lipcsei Péter is jó eséllyel pályázhat a győri vezetőedzői állásra, aki jelenleg az FTC második csapatát irányítja.

Egy biztos, a fiatal trénernek óriási áttörést jelentene, ha egy NB I-es csapathoz kerülne. A klub közleményben jelezte, hogy kedden 11 órakor sajtótájékoztató keretében mutatják be az új vezetőedzőt.

Fotó forrása: ftcbaratikor.hu