Felkészülés

Bogdán bravúrjai is kellettek a döntetlenhez - Egervári Sándor

A magyar válogatott az év első mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el Győrben a vendég Bulgária ellen. Egervári Sándor együttese Szalai góljával ugyan sokáig vezetett, de a hajrában kicsúszott a kezéből a győzelem. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány közül, Luboszlav Penev volt az elégedettebb.

Ljuboszlav Penev, Bulgária szövetségi kapitánya: "Az első félidőben sok hibával játszottunk, de a második félidőben sikerült ezen változtatni és akkor már jól teljesítettünk. Nem vagyok elégedetlen, mivel nem veszítettünk, de sajnálom, hogy nem sikerült még gólokat szereznünk és megnyernünk a mérkőzést, de a jövőben ez is sikerülni fog."

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Sajnálatos, hogy a mai napon nem tudtunk jól játszani és megismételni az elmúlt évi jó teljesítményt. Hogy ez nem sikerült, annak több oka is van, az egyik, hogy egy nagyon jó bolgár csapattal kellett megmérkőznünk, amely várakozáson felül teljesített. A másik, hogy a csapatunkban több olyan játékos is szerepelt, akinek idén még nem volt tétmérkőzése. Az első félidőben meg voltak a lehetőségeink, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót, de ezeket nem sikerült kihasználnunk. A második félidőben kétségkívül fölénk kerekedett az ellenfél, és a játékrész második felében  Bogdán Ádám bravúrjai is kellettek a döntetlenhez."

A magyar csapat trénere szerint, több olyan játékelemben is hibáztak a játékosok, amiket a jövőben ki kell küszöbölni. Egervári Sándor ugyan külön értékelésbe nem ment bele, azt azért elmondta, hogy Kádárral kifejezetten elégedett volt, míg Buzsáky Ákos "meg nem értési problémáit a társakkal"  a csapatba illeszkedés folyamataként értékeli.