NB I visszatekintő

Gyomorrontást okozott a Détári-menü, Szivics pókerben is verhetetlen

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 13. fordulót rendezték a 2011-12-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

A futball csapatjáték - de egyéniségek nélkül unalmas tud lenni. A 13. forduló sem egy-egy játékosról, cselről, gólról szólt, mégis történtek olyan dolgok, amire később lehet emlékezni. Kezdjük azzal a mérkőzéssel, amelynek időpontját minden valamirevaló Fradi-, vagy Újpest-szurkoló már a sorsolás pillanatában bevéste a naptárába. Aztán ahogy teltek a hetek, és a két csapat történelme legeredménytelenebb szezonkezdetét produkálta, ez a bizonyos dátum is veszített vonzerejéből, sokan inkább átlapozták volna a derbi napját, elhalasztották volna a rangadót. A legfanatikusabbak persze nem foglalkoztak azzal, hogy a csúcsmeccs tétje ezúttal a szakadékból való felkapaszkodás, menekülés a kieséstől, ők úgy gondolkodtak, hogy ha csak erre a kilencven percre is, de elfeledik a múltat, nem vesznek tudomást pontokról meg helyezésekről, csak az számít, hogy most, az adott összecsapáson az övéi nyerjenek.

Ferencvárosi játékosok örülnek a győzelemnek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencváros-Újpest FC mérkőzés után az Albert Flórián Stadionban. A találkozót a Ferencváros 3-0-ra nyerte meg. MTI Fotó: Kovács Tamás
Megtörtént, teljesült az óhaj. Mármint a Ferencváros részéről, amely a találkozó első félidejében esélyt alig, labdát is csak elvétve adott az Újpestnek, majd a szünet után ,,kenyér és cirkusz” helyett taktikusan elkezdte éheztetni a koplaláshoz szoktatott szurkolóit, hogy aztán az utolsó pillanatban, amúgy desszertként jóllakassa őket. A vendégeknek csak morzsák jutottak, mégis az ő gyomrukat feküdte meg a jól megkomponált étlap. Pedig az előjelek több és nagyobb izgalmat sejttettek, úgy tűnt, hogy az újpesti tulajdonosváltás, a várható pénzáram felrázza a mentálisan padlót fogott csapatot, amely a hazai mérkőzésein már szakmailag kiegyenesedni látszott. Aztán szinte a kezdés után összeomlott a Zoran Szpisljak által kitalált taktika. Hogy mi volt ez, az nem derült ki pontosan, ami viszont már a kivonuláskor körvonalazódni látszott, az percek alatt beigazolódott. Az Újpest hátsó alakzatáról - a kapus, Balajcza Szabolcsot kivéve - nincs mit beszélni, az a sérülések miatt olyan, amilyen, egészen egyszerűen gyenge. Ilyen esetben a középpályás sort kell(ene) úgy megerősíteni - főleg egy idegenbeli derbin -, hogy az hatékonyan tudjon szűrni, ne engedje, hogy az ellenfél támadói kényük-kedvük szerint passzolgathassanak, és kiszolgálhassák a csatárokat. Nos, a lilák középső sorában alig akadt olyan, aki ennek a kívánalomnak megfelelt, s bár szűk a választék, az edző egy-két változtatással stabilabbá tehette volna ezt a csapatrészt. Főként annak tudatában, hogy a Ferencváros múlt heti, pápai játéka egyértelműen megmutatta, hogy Détári Lajos apró, de igen hatékony szerkezetváltással és taktikai módosítással gyorsabbá és eredményessé tudta tenni a Fradit. Döme a derbin fokozta ezt azzal, hogy a Lombard ellen csak egy félidőt kapó Somaliát most a kezdőbe jelölte. A brazil csatár Pápán góllal is bizonyította, hogy Pölöskey Péterrel remekül kiegészítik egymást, szombaton is ők döntöttek, nem tudtak mit kezdeni velük a vendégek. Érthető volt Balajcza elkeseredettsége a szünetben, csak rajta múlott, hogy nem történt meg, ami egyébként saját bevallása szerint megfordult a fejében, miszerint a Fradi egy félidő alatt kitömi az Újpestet. A 3-0 azért így is ciki, főleg egy derbin, amelyen ma már sajnos egyre kevesebb az egyéniség, de ezúttal a Ferencváros (csapat)játéka valamelyest pótolta a látványosságot.    

Ferencváros-Újpest 3-0          
          

Amíg a pályán alig van, a kispadokon egyre több a ,,figura”. A szakma és az attitűd persze nem feltétlenül üti egymást, attól valaki még lehet laza, mondhat poénokat, hogy közben remek edző. Ilyen például Véber György, Aczél Zoltán, Sisa Tibor, a Horváth Károly-Mihalecz István páros, vagy éppen Tomiszlav Szivics. Maradjunk az utóbbinál, akinek feltett szándéka, hogy a tavalyi kupagyőzelem után idén bajnoki érmet szerezzen csapatával. Ennek érdekében aztán bedob mindent, hogy védje a játékosait, ugyanakkor felpiszkálja az ellenfelet. Van úgy persze, hogy ez a védelem átlépi a határokat, hiszen az ominózus hasmenéses történetben ő is szerepet vállalt azzal, hogy tudott róla, mi több, a meccs előtt a csapatkapitányával együtt felkereste a játékvezetőt, hogy egyeztessen az akció részleteiről. A vizsgálat tart, klub és szövetségi szinten egyaránt, a figyelemfelkeltés módja természetesen elítélendő, a kérdés, milyen mértékben. Anélkül, hogy prejudikálnék, az MLSZ nyilván a Ligakupa keretein belüli szankcióval bünteti majd a csapatot, a KTE vezetősége pedig beszed majd néhány százezret a vétkesektől - hogy aztán esetleg visszaadja majd, ha a szezon végén tényleg meglesz a dobogó. Ez persze csak egy retorzió a sok közül, a végső döntés attól is függ, kit, mennyire zavar a Szivics-féle jelenség, ami egyébként üde színfolt a magyar futballban - szakmailag és emberileg egyaránt. S hogy a szerb tréner nem csak a sajátjaival van elfoglalva, arra bizonyíték az utóbbi két győztes meccs előtt adott nyilatkozata. A Videoton ellen kerek-perec kijelentette, hogy a Kecskemétnek nincs esélye, majd most a Pápa elleni bajnokit a szezon legfontosabb mérkőzésének titulálta. Tudta ő persze, hogy így, ebben a formában egyik megjegyzése sem igaz, ha úgy tetszik blöffölt, és ezzel belement egy kisebbfajta lélektani hadviselésbe. Mindkétszer bejött neki, lehet, hogy pókerjátékosként előrébb tartana, mint futballedzőként? Anyagilag biztos…Más kérdés, hogy a címzettek tényleg elhitték-e neki amit mondott, vagy csak egyszerűen képtelenek voltak gólt lőni a Kecskemétnek.

Kecskemét-Pápa 3-0

Van tehát mire és kire odafigyelni a bajnokságban, márpedig a magyar klubfutball jelenlegi helyzetében ezek az apróságok is megbecsülendők. Ha majd egyszer eljutunk odáig, hogy a sztárok, a cselek, a gólok miatt tódul a tömeg a stadionokba, akkor nyilván jelentőségét veszti, hogy ki, mit mond, miként próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Egyelőre örüljünk annak, hogy egyéniségek nélkül sem kell nagyon unatkozni.

MESTERI MONDATOK

A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk:

Kondás Elemér (Debrecen) Bódi Ádám második sárga lapot érő szabálytalanságáról: ,,Nem Bódi, hanem a játékvezető kompenzált.”
Détári Lajos (Ferencváros) önkritikája és jövőképe: ,,A kimaradt tizenegyes az én hibám…Nehéz meccsek várnak még ránk, mondhatnám, hogy nekünk csak most kezdődik a bajnokság”.
Horváth Károly (Siófok) morbid hasonlata a Zalaegerszegre: ,,Először is csalódott vagyok, mert sikerült a »halottat« feltámasztanunk. A »szellem« a végén majdnem olyan gólt is rúgott, ami megpecsételte a sorsunkat.”
Csertői Aurél (Győr) a ,,vékony” győzelemről: ,,Helyzet nélkül lehoztuk ezt a meccset.”
Tomiszlav Szivics (Kecskemét) egyik játékosa fogadalmáról: ,,Szavicsot tíz éve ismerem, tudom, hogy kell vele bánni, sok mindent tud, azt mondta nekem, hogy házi gólkirály lesz. Kíváncsi vagyok”.
Prukner László (Zalaegerszeg) tömör helyzetértékelése: ,,Rutinunk van, higgadtságunk még nincs, a görcsösséget le kell vetkőzni. Valakinek, vagy valakiknek most már fel kell vállalni a felelősséget, mert másképp nem fog menni”.
Véber György (Pápa) kemény bírálata: ,,A mai meccsen többen is megbuktak azon a vizsgán, ami a futball iránti alázatról és hozzáállásáról szól. Értetlenül állok néhány játékos teljesítménye előtt. Már bocsánat a kifejezésért, de az ellenfél balhátvédje fenékkel veszi le a labdát, és még annyi önbecsülés sincs bennük, hogy később megdorgálják. Mindezeknek meglesz a következménye, ma ugyanis megaláztak minket”. 

Véber György igazán jó jósnak bizonyult. A csapat gyenge szereplése miatt hétfőn délelőtt menesztették a szakembert a Pápa vezetőedzői posztjáról.

OTP Bank Liga, 13. forduló
Jegyzőkönyvek
BUDAPEST HONVÉD−DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Novák, Johnson – Abass (Hidi, 83.), Horváth A., Ivancsics – Tchami (Hajdú, 46.), Torghelle, Délczeg (Szekulics, 69.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Hajdú, Hidi, Bjelkanovics, Németh N., Szekulics.
DVTK: Rados – Vadász (Carreno, 89.), Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo, Rakovics, Lippai (Arze, 78.), Luque – Tisza, Seydi (Menougong, 67.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Farkas B., Nagy T., Menougong, Carreno, Takács P., Arze, Bacsa.
Gólszerző: Torghelle (22.), Abass (80.), illetve Gallardo (17.)
Sárga lap: Délczeg (65.), illetve Rakovics (71.), Budovinszky (92.)
 
FERENCVÁROS−ÚJPEST FC 3-0 (2-0)
Albert Stadion, 13000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)
FTC: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Jovanovics, Józsi, Otten, Hakola (Abdi, 70.) – Pölöskey (Tóth B., 78.), Somalia (Lisztes, 84.). Szakmai igazgató: Détári Lajos. Cserepad: Végh, Csizmadia, Abdi, Lisztes, Rósa, Tóth B., Oláh.
Újpest: Balajcza – Szokol (Balogh B., 63.), Dvorschák (Rubus, 33.), Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics, Kabát (Balajti, 75.), Tajthy, Barczi – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Rubus, Egerszegi, Balogh B., Magos, Balajti, Zamostny.
Gólszerző: Pölöskey (7.), Somalia (38.), Lisztes (92.)
Sárga lap: Józsi (8.), Júnior (35.), Balog Z. (62.), illetve Szokol (38.), Markovics (41.), Pollák (57.), Barczi (70.)
 
VASAS-HÍD−MVM PAKS 1-0 (0-0)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Vezette: Takács János (dr. Varga Zsolt, L. Tóth Lajos)
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár, Kovács G., Kasali – Kulcsár D. (Simics, 59.), Farkas B., Mehmedagics, Bárányos (Ferkó, 74.) – Beliczky, Dajics (Jokics,90.). Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Ambrusics, Katona, Polényi, Bakos, Ferkó, Jokics, Simics.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Csehi – Bartha (Magasföldi, 63.), Böde, Sipeki, Vayer – Kiss T. (Montvai, 63.), Szatmári. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Gévay, Heffler N., Magasföldi, Montvai, Mészáros, Nagy I.
Gólszerző: Simics (86.)
Sárga lap: Mehmedagics (70.)
Piros lap: Beliczky (88.)
 
HALADÁS SOPRON BANK−KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-1 (1-0)
Szombathely, 3000 néző. Vezette: Berger József (Viszokai László, Forgács Attila)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II. G., Tóth P. – Sluka (Sipos, 62.), Rajos, Kovács I. (Simon A., 88.), Halmosi – Oross (Horváth A., 46.), Vujovics. Vezetőedző: Aczél Zoltán. Cserepad: Mursits, Devecseri, Horváth A., Búrány, Jagodics, Sipos, Simon A.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl, Bank, Jánvári (Jammeh, 78.) – Balázs, Hegedűs, Pavlovics (Perics, 57.), Pedro, Gujics – Grumics (Alexeev, 46.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Mudresa, Farkas P., Alexeev, Diallo, Perics, Jammeh.
Gólszerző: Vujovics (45.), illetve Perics (83.)
Sárga lap: Oross (32.), Rajos (54.), Halmosi (61.), Horváth A. (82.), illetve Pedro (19.), Jánvári (29.), Grumics (42.),
 
ZALAEGERSZEGI TE−FGSZ SIÓFOK 1-1 (0-1)
ZTE Aréna, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (Vámos Tibor, Huszár Balázs)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő, Hidvégi – Szakály D. (Turkovs, 63.), Máté, Kamber, Balázs (A. Delics, 83.) – Tököli, Meyé. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Jahics, Bulatovics, Szalai, Bujor, A. Delics, Hervás, Turkovs.
Siófok: Milinte – Fehér Zs., Fejes, Kiss Zs. – Nyári, Haraszti (Horváth B., 77.), Kecskés, Huszák (Lattenstein, 65.), Tusori, Szabó J. – Sowunmi (Bozsovics, 86.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Szatmári, Mogyorósi, Bozsovics, Lattenstein, Horváth A., Csermelyi, Horváth B.
Gólszerző: Meyé (87., tizenegyesből), illetve Szabó J. (45.)
Sárga lap: Bogunovics (28.), Máté (45.), illetve Huszák (57.), Fehér Zs. (86.), Fejes (90.)
 
KECSKEMÉTI TE−LOMBARD PÁPA 3-0 (2-0)
Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Erős Gábor, Medovarszki János)
KTE: Németh G. – Maynard, Radanovics, Balogh B., Mohl – Szavics, Csukics (Gyurcsó, 55.), Stokics (Foxi, 73.), Bertus (Hegedűs, 82.), Bori – Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Antal B., Forró, Gyagya, Foxi, Gyurcsó, Hegedűs, Urbán.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Présinger – Horváth L., Ganugrava, Puri (Zulevs, 58.) – Lovrencsics, Ferenczi, Marics (Németh M., 58.). Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Kovács V., Farkas A., Németh M., Rása, Varga G., Germán, Zulevs.
Gólszerző: Stokics (18.), Bori (33.), Szavics (64., tizenegyesből)
Sárga lap: Mohl (8.), Radanovics (44.), illetve Puri (27.), Tóth G. (32.), Rodenbücher (63.), Présinger (66.)
 
GYŐRI ETO FC−VIDEOTON FC 1-0 (1-0)
ETO Park, 6000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kelemen Attila, Tóth István)
Győr: Sztevanovics – Takács, Djordjevics, Sztanisics, Szabó O. – Trajkovics, Pilibaitis, Ji-Paraná (Tokody, 77.) – Dudás (Koltai, 80.), Ahjupera (Alekszidze (72.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Molnár P., Völgyi, Koltai, Windecker, Strestík, Alekszidze, Tokody.
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vinícius, Oliveira – Gosztonyi (Nikolics, 77.), Sándor Gy. (Walter Lee, 65.), Mitrovics (Vasziljevics, 84.), Tóth B., Elek Á., (Nikolics, 59.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Bozsovics, H. Sánchez, Vaskó, Nikolics, Vasziljevics, Walter Lee, Brandao.
Gólszerző: Dudás (12.)
Sárga lap: Szabó O. (24.), Dinjar (32.), illetve Brachi (39.), Caneira (55.), Elek Á. (87.), Mitrovics (89.)
 
PÉCSI MFC−DEBRECENI VSC-TEVA 0-0
Pécs, 4000 néző. Vezette: Vad II. István (Szpisják Zsolt, ifj. Tóth Vencel)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Marovics – Zeljkovics, Regedei, Scsepanovics, Nagy O. (Gyánó, 86.) – Horváth Zs. (Demjén, 73.), Bajzát (Andorka, 76.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Strublics, Nagy J., Petrók, Demjén, Tóth Z., Andorka, Gyánó.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Bouadla, Szakály P. – Coulibaly (Rezes, 79.), Kulcsár T. (Nikolics, 63.) Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Mardare, Máté, Ramos, Rezes, Nikolics, Yannick.
Sárga lap: Scsepanovics (42.), illetve Bódi (24.), Varga J. (27.)
OTP Bank Liga
Az állás 13 forduló után
1. Debreceni VSC 13 10 3 0 30-8 +20 33
2. Győri ETO 13 10 1 2 22-9 +13 31
3. Bp. Honvéd 13 7 2 4 25-16 +9 23
4. Kecskemét 13 6 4 3 23-16 +7 22
5. Diósgyőri VTK 13 6 3 4 21-17 +4 21
6. Videoton FC 13 6 2 5 17-10 +7 20
7. Pécsi MFC 13 5 5 3 18-23 -5 20
8. MVM Paks 13 4 5 4 25-28 -3 17
9. Lombard Pápa 13 4 3 6 12-16 -4 15
10. Sz. Haladás 13 4 3 6 15-20 -5 15
11. Vasas-Híd 13 3 6 4 13-16 -3 15
12. BFC Siófok 13 2 7 4 10-11 -1 13
13. Ferencváros 13 3 2 8 11-15 -4 11
14. Újpest FC 13 3 2 8 17-24 -7 11
15. Kaposvár 13 1 8 4 17-23 -6 11
16. Zalaegerszeg 13 0 4 9 10-32 -22 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÓLLÖVŐLISTA


11: Milan Perics (Kaposvár)
10: Danilo de Oliveira (Bp. Honvéd)
9: Adamo Coulibaly (DVSC)
7: Böde Dániel (Paks)
6: Vayer Gábor (Paks), Rajczi Péter (Újpest), André Alves (Videoton)
5: Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), L’Imam Seydi (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Goran Marics (Pápa), Melczer Vilmos (Siófok)
4: Budovinszky Krisztián (DVTK), José Luque (DVTK), Goran Vujovics (Haladás), Horváth Zsolt (PMFC), Nagy Olivér (PMFC)
3: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Rati Alekszidze (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Marko Simics (Vasas), Djordje Kamber (ZTE)
2: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Somalia (FTC), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás), Gyurcsó Ádám (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Hrepka Ádám (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Bajzát Péter (PMFC), Szabó János (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Kabát Péter (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Juszuf Dajics (Vasas), Kulcsár Dávid (Vasas), Nikolics Nemanja (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Roguy Méyé (ZTE), Tököli Attila (ZTE, Kecskemét)
1: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Varga József (DVSC), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Pölöskey Péter (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Marko Dinjar (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bank István (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Franci Litsingi (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Éger László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Sipeki István (Paks), Dlusztus András (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Giorgi Granugrava (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Sándor György (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Máté Péter (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

OTP Bank Liga
14. forduló programja
10.28. (péntek)    
  Diósgyőr-Haladás 18.00
10.29. (szombat)    
  Pápa-Videoton 15.00
  Pécs-Győri ETO 17.00
  Kaposvár-Vasas 17.00
  Paks-Zalaegerszeg 17.00
  Újpest-Kecskemét 17.30
10.30. (vasárnap)    
  Debrecen-Honvéd 16.00
  Siófok-Ferencváros 18.00