NB I

A KTE vezetősége eljárást indít, Szivicsék egyeztettek a bíróval a levonulásról

Nem maradt következmény nélkül, hogy a Kecskemét magyar futballistái hasmenésre hivatkozva egy perce levonultak a pályáról a szerdai, Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen.

A KTE játékosai itt gólöröm közben

A KTE egy közleményt adott ki az esettel kapcsolatban a hivatalos oldalán.

"Mint ismeretes a Paks elleni Ligakupa mérkőzés 30. percében, hasmenésnek álcázott, figyelemfelkeltő akció keretében, levonult a KTE hét játékosa a pályáról. Az akcióval a fizetések 2-3 hetes csúszása, valamint részletekben történő kifizetése ellen tiltakoztak a játékosok. A klub által megindított vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek és nyilatkozatok alapján megállapítást nyert, hogy előre megbeszélt akcióról volt szó és nem hasmenésről. Szintén kiderült - és ezt a tényt a TV-s felvételek is alátámasztják -, hogy voltak akik semmit vagy keveset tudtak a tervről és voltak akik a levonulásra ki voltak jelölve és azt vállalták is. A készülő akcióról a játékvezető is tudott, mert a mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics és Balogh Béla felkereste őt és egyeztettek arról, hogyan lehet lebonyolítani az előre kitervelt akciót. A fenti tények alapján a KTE vezetősége fegyelmi eljárást folytat le.

A mérkőzés videofelvételét és az elkészült jegyzőkönyveket az Magyar Labdarúgó Szövetség is bekérte, amelyek alapján a kedden ülésező Fegyelmi Bizottság dönt arról, indítanak-e hivatalos eljárást. A KTE tulajdonosi köre és vezetősége nagyobb lojalitást vár el a csapattól és elítéli az ilyen jellegű megnyilvánulást, amely rombolja az elmúlt években sok munkával és befektetéssel kivívott szimpátiát és a támogatók bizalmát. A fegyelmi eljárás a klub hosszú távú érdekeinek maximális figyelembe vételével zajlik."