London 2012

Indulni akar a doppinggyanúba keveredett spanyol akadályfutó

  • MTI
megosztom

Részt szeretne venni a jövő évi, londoni olimpián a tavaly decemberben doppingbotrányba keveredett Marta Domínguez, a női 3000 méteres akadályfutás 2009-es spanyol világbajnoka.

Részt szeretne venni a jövő évi, londoni olimpián a tavaly decemberben doppingbotrányba keveredett Marta DomínguezA 35 éves atléta, akit idén júliusban Spanyolországban felmentettek a doppingvádak alól, a tavalyi szabadtéri szezon óta nem versenyzett, ősszel teherbe esett, s idén májusban megszületett kisfia, Javier. Noha tavaly bejelentette végleges visszavonulási szándékát, meggondolta magát, a szülés után nem sokkal újra edzésbe állt, s jövő vasárnap elindul a madridi 10 km-es utcai futó versenyen, sőt, már távolabbra tekint.
   
"Amennyiben elkerülnek a sérülések, nagyon jó formában érkezhetek Londonba - mondta a madridi viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján Domínguez. - Érmet szeretnék nyerni az olimpián, erről álmodom. Az edzések jól mennek, s most ugyan van egy kis ágyéksérülésem, de nagyon bizakodó vagyok."
   
A tapasztalt hosszútávfutót tavaly december 9-én azért vették őrizetbe, mert az akkori gyanú szerint 13 társával - köztük edzőjével, Cesar Perezzel, és a "doppingdoktor" Eufemio Fuentesszel - tiltott teljesítménynövelőkkel láttak el sportolókat. Az őrizetbe vétel idején még a spanyol szövetség alelnökeként tevékenykedő Domíguez ellen júliusban ejtették a doppinggal kapcsolatos vádakat, ugyanakkor jelenleg is folyamatban van adócsalási ügye.
   
Domínguez legnagyobb sikerét érte el a 2009-es világbajnokságon, amikor megnyerte a női 3000 méteres akadályfutást, ám azt megelőzően is a kontinens legjobb hosszútávfutói közé tartozott, 5000 méteren 2001-ben és 2003-ban vb-ezüstérmes volt, 2002-ben és 2006-ban pedig Európa-bajnok.

megosztom