Magyar válogatott

Aggódjanak a svédek, ők az esélyesek - Rudolf Gergely

  • MTI

Nincs veszíteni valója a magyar labdarúgó-válogatottnak pénteken a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Rudolf Gergely szerint, mivel a csapatot rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta, ráadásul az esélyesség terhe is a svédeket nyomja.

"Nincs mit veszítenünk, aggódjanak ők, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen" - jelentette ki csütörtökön, a válogatott telki edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón a Genoától kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz került csatár, aki újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem sok szó esik Zlatan Ibrahimovicról, a rivális legnagyobb sztárjáról, mert a csapat tagjai elsősorban saját játékukra koncentrálnak. Hozzátette: ettől még persze jól ismerik, de elsősorban mindenki a saját feladatát szeretné megoldani.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelentette: nem aggódik a sok hiányzó miatt, mert akik pályára léphetnek pénteken, azokon komoly elszántságot tapasztal. A szakember sérülés miatt nem számíthat Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra és Szalai Ádámra, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pedig eltiltás miatt nem játszhat pénteken.

Rudolf Gergely, Egervári Sándor és Hajnal Tamás nyilatkoznak a magyar labdarúgó-válogatott Svédország elleni Európa-bajnkoi selejtezője előtt Telkiben, a válogatott edzőtáborában 2011 szeptemberében

"A győzelmi kényszer ellenére nincs plusz nyomás a játékosokon. A döntetlennel nem egyeznék ki, mert mindig győzelemre játszunk, legyen az ellenfél Spanyolország, Hollandia, vagy éppen Svédország. Persze nyerni nem mindig sikerül" - mondta a magyar szakvezető, aki elárulta, ezen a mérkőzésen Hajnal Tamás lesz a csapatkapitány.

Az MTI kérdésére, mely szerint a 80. percben, 1-0-ás vezetésnél az eredmény őrzése, vagy az egymás elleni eredmény fontossága miatt az újabb gól megszerzése lenne-e a cél, úgy válaszolt a szakember, hogy a válogatottban minden meccsen a lefújásig a maximumot kell nyújtani, sosem szabad visszavenni a tempóból.

Svédországban tavaly szeptemberben 2-0-ra kapott ki a magyar együttes, s a csoport végeredményénél azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Hajnal, aki szerint nem plusz motivációt, hanem megtiszteltetést jelent a csapatkapitányi karszalag, azt emelte ki, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert az elmúlt egy évben sokat fejlődött a magyar csapat. Hozzátette, olyan kiélezett meccsre számít, mint amilyen az utóbbi két hazai meccs volt a skandinávok ellen, de reményei szerint ezúttal nem a vendégek szerzik a győztes gólt az utolsó pillanatokban.

A találkozó pénteken 19:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.