Kajak-kenu vb

Lengyel siker férfi K-1 200-on, Molnár Péter nyolcadik

  • VNA

A lengyel Piotr Siemionowski nyerte meg a 200 méteres versenyszámok első fináléját. A kajak egyesek küzdelmében az EB-második Molnár Péter a nyolcadik helyen végzett.

Nem sikerült a bravúr EB-ezüstérmesünknek, Molnár Péternek, aki a kajak egyesek 200 méteres számának világbajnoki döntőjében a nyolcadik helyen végzett, igaz így is olimpiai kvótához jutott. A szám vasárnap kora délutáni fináléjában a felső hat pályán evezők az utolsó ötven méter előtt már lényegesen kedvezőbb helyzetben voltak és végül közülük a lengyel Piotr Siemionowksi ért be elsőként és lett világbajnok. A második helyet a tavalyi poznani vb-győztes brit Edward McKeever szerezte meg, a bronzérem pedig a 30 éves német Ronald Rauhe nyakába került ebben a számban.

Érdekesség, hogy egy éve is ugyanez a három versenyző állhatott fel a dobogóra K1 200-on Poznanban, akkor azonban brit-német-lengyel sorrendben. Siemionowski idén Belgrádban megnyerte a szám Európa-bajnoki versenyét, most pedig a világ legjobbja is lett a legrövidebb kajak versenyszámban. "Nem tudok szemrehányást tenni magamnak, mert tényleg kiadtam magamból a maximumot. Jó volt a rajtom, kőkeményen hajtottam, ez most erre volt elegendő. Boldog vagyok, hogy az olimpiai kvóta megvan, ez volt a fő célom” – mondta Molnár Péter a szegedi vb-honlapjának nyilatkozva.