Kajak-kenu vb

Pál Bence és Rigó Imre is megküzdött a döntőért

Szerda délután megkezdődtek a parakenu versenyek a szegedi kajak-kenu világbajnokságon, amelyen magyar részről két magyar, a K-1 TA és LTA-ban szereplő Pál Bence és a V-1-ben rajtoló Rigó Imre szállt vízre.

Rigó Imre futamában a harmadik helyet szerezte meg, ezzel bejutott a fináléba

A világbajnokság hivatalos honlapjának beszámolója szerint szerdán a K1 TA és LTA, valamint a V1 LTA mezőny legjobbjai kezdték meg a versenyeket, magyar részről Rigó Imre egy, míg Pál Bence két számban szerepelt.

Rigó Imre futamában a harmadik helyet szerezte meg, ezzel bejutott a fináléba, ahogyan Pál Bence is a K1 TA számban, amelyben a negyedik helyen zárt. "Kicsit fáradtnak éreztem magam, de jó kis verseny volt ez. Igaz, nehéz dolgom volt, hiszen a tavalyi és a tavaly előtti győztes is az én futamomban szerepelt. Örülök, hogy döntős vagyok, már várom a holnapot" – mondta a viadalt követően Rigó Imre.

Pruzsina István fiatal tanítványa, Pál Bence két kategóriában is versenyzett ezen a napon, és TA-ban megszerzett negyedik helyével ő is a fináléba került. "Nagy kő esett le a szívemről, mert nem volt igazán jó ez az előfutam – mondta Pál Bence. – Hiba volt kinézni oldalra, ha nem teszem, akár a harmadik is lehettem volna a futamomban. De most nagyon örülök és szeretném, ha a döntőben mindent ki tudnék adni magamból."

Csütörtökön tehát négy magyar indulóért szoríthatunk, hiszen Pál Bence és Rigó Imre mellett Kajdi Katalin és Szabó Sándor is bemutatkozik a fináléban.

Kategóriák a parakenuban
V-1: kenu
 
K-1: kajak
A: a sérültség mértéke szerinti alkategória, azok a versenyzők tartoznak bele, akik csak a vállukat tudják használni versenyzés közben
 
TA: a sérültség mértéke szerinti alkategória, azok a versenyzők tartoznak bele, akik a válluk mellett a törzsüket is tudják használni versenyzés közben, és esetükben minimális lábmunka is megengedett
 
LTA: a sérültség mértéke szerinti alkategória, azok a versenyzők tartoznak bele, akik a törzsük és a vállaik mellett a lábukat is tudják használni versenyzés közben