Magyar válogatott

Magyarország-Izland - 4-0, VÉGE

A magyar labdarúgó válogatott a szeptemberi, Svédország és Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében barátságos mérkőzést játszott Izland nemzeti csapatával. Mezőnyben hagyott kívánnivalót a játékunk, de Koman, Rudolf, Dzsudzsák és Elek góljaival fölényes győzelmet arattunk a barátságos mérkőzésen.

Magyarország-Izland 4-0 (2-0)
gólszerzők: Koman (32.), Rudolf (45.), Dzsudzsák (59.), Elek (87.)

90. perc: A játékvezető lefújta a mérkőzést.

87. perc: GÓÓÓL!!! Egy szöglet utáni kavarodásból Elek vágta a kapuba a labdát.

86. perc: CSERE - Dzsudzsák helyett Czvitkovics állt be.

84. perc: CSERE - Az izlandi csapatba Gudjohnssen helyett Smárason állt be, a magyar válogatottba Laczkó helyett Halmosi érkezett.

83. perc: A sarokrúgás után a kapus és védői nem értették meg egymást, de Juhásznak földbe gyökerezett a lába, és csak nézte a pattogó labdát háttal a kapunak.

82. perc: Priskin laposan adott be a jobb oldalról, szögletre mentettek a védők.

81. perc: Rudolf lesre futott, Dzsudzsák szerezte meg a labdát, a játékvezető mégis fújt.

80. perc: Az ezt követő szöglet után Juhász előtt éppcsak elment a labda.

79. perc: Dzsudzsák a bal szélről gurított középre, Priskin elől az utolsó pillanatban tisztázott Fjóluson.

77. perc: Izlandi kényszerítő után Gudmundsson került helyzetbe, Varga nagyszerűen mentett becsúszva.

75. perc: CSERE - Hajnal helyett állt be Koltai.

74. perc: CSERE - Saevarsson helyére érkezett Adalsteinsson.

72. perc: Priskin futott lesre az asszisztens szerint.

70. perc: Gudmundsson ívelt kissé a jobb oldalról szabadrúgásból a kapunk elé, senki nem ért a labdához, kirúgás következett.

68. perc: Dzsudzsák távoli lövését szemre Magnússon védte, mégis ő végezhetett el kirúgást.

67. perc: CSERE - Hreidarsson lement, Helgason beállt.

66. perc: CSERE - Gunnarsson helyett Fjóluson állt be.

65. perc: Dzsudzsák ment el a bal szélen, szorongatott helyzetből laposan középre adott, ott Koman pedig belepiszkált a labdába, ami alig ment a kapu fölé.

64. perc: Hajnal indította Rudolfot, akinek hosszú volt a labda, és Magnússon össze tudta szedni előle.

63. perc: Laczkó kétszer is jól adott be a bal oldalról, de előbb Rudolf nem tudott mit kezdeni a labdával, majd Priskin helyezkedett túlságosan a rövidre.

61. perc: Gudjohnssen szép lövése után Bogdán védett óriásit.

59. perc: GÓÓÓL!!! Dzsudzsák kapta egyedül a bal oldalon Hajnaltól a labdát, és néhány méter megtétele után a bal alsóba lőtt. (3-0)

58. perc: Jobb oldali izlandi szabadrúgás után két vendégjátékos érintésével kerül Bogdánhoz a labda.

56. perc: Bjarnason kerülhetett volna lövőhelyzetbe a tizenhatosunkon, de elrontotta a lehetőséget. Szöglettel jöhettek az izlandiak, amit Juhász kifejelt, az ezt követő lövés pedig nem volt veszélyes.

54. perc: Hajnal Rudolfnak gurított le egy szögletet, ő a bal oldalról kapura lőtt, Magnússon nagyot mentett a jobb felső elől.

53. perc: Priskin jól passzolt Hajnalhoz a jobb oldalról, ő nem lőtt, hanem tovább passzolt Dzsudzsákhoz, aki a védőkbe lőtt.

52. perc: CSERE - Sigurdsson helyére állt be Valgardsson.

50. perc: Priskin vitte le a labdát a jobb oldalon az alapvonalig, középre gurított, de Hajnal lemaradt néhány centivel, és a kapuba sem akadt be a labda.

49. perc: Laczkó szerzett labdát a félpályánál, Dzsudzsák azonban egy megkerülős csellel próbálta otthagyni Saevarssont. Nem sikerült.

48. perc:  Izland sokkal jobban kezdte a második félidőt, mint a magyar csapat, eddig többnyire a mi térfelünkön volt a labda - nagy helyzet nélkül.

46. perc: CSERE - Helguson helyett Finnbogaso lépett pályára.

46. perc: CSERE - Lipták helyére Juhász, Vadóczéra pedig Priskin állt be, azaz Egervári Sándor átalakította a magyar csapat szerkezetét, egy középpályás helyett csatárt küldött be.

Ezzel véget is ért az első félidő. A játékunk valamivel lehetne jobb, előre túl sokszor próbálkoztunk ívelgetésekkel, amikből a magas izlandi védők könnyen elfejelték a labdát az alacsony magyar támadók elől. Hátul látszik, hogy Varga nem a posztján játszik a jobbhátvéd pozíciójában, illetve az is, hogy Korcsmár egy kis rutinnal megfelelő lehet majd középhátvédként a következő években.

45. perc: GÓÓÓL!!! Koman Hajnalhoz passzolt, ő nagyszerűen pörgetett Rudolf elé, a csatár pedig ezúttal higgadt volt: elhúzta a kapus mellett a labdát, és a kapuba passzolt. (2-0)

42. perc: Bjanarson Helgusont indította laposan, de utóbbi lesre futott.

40. perc: Dzsudzsák lopota el majdnem Magnússon elől a röviden hazafejelt labdát, de a kapus röviden ugyan, de mentett, a játékszert megszerző Rudolf pedig nem jutott lövőhelyzethez, majd eladta a labdát.

39. perc: Liptákon egy suta mozdulat után "keresztül ment" a labda, de Varga jól lépett be középre, és bedobásra mentett Bjarnason elől.

38. perc: Korcsmárnak kellett utána futnia egy gyenge hazaadásnak, de beérte a labdát, és Bogdánnal közösen tisztázni tudtak.

37. perc: Laczkó ment volna el a bal szélen, miután szépen összejátszott Elekkel, de tisztázni tudtak előle.

35. perc: A szöglet egy gyenge izlandi fejest és kirúgást hozott.

34. perc: Gudmundsson került helyzetbe az ötösünkön, de össze tudtunk előtte zárni, így nem tudott lőni. A bal szélre került a labda, ahol szögletet harcolt ki Sigurdsson.

33. perc: Bogdán furcsán az égbe lőtte a labdát, bedobás lett belőle.

32. perc: GÓÓÓL!!! Koman vezetgette a labdát az izlandi térfélen, Hajnal elvitte előle az embereket, ő pedig laposan a jobb alsóba lőtt. (1-0)

31. perc: Dzsudzsákhoz került a labda a bal szélen, ő Rudolfhoz passzolt, az ő lapos beadása azonban Hajnal mögé érkezett.

30. perc: Gíslason nagyon rosszul lőtt középre egy szabadrúgást a bal szélről, Varga könnyedén tisztázott, Hajnal előrevágott labdája után azonban elakadt a kontránk.

29. perc: Rudolf harcolt túl erőszakosan egy előreívelt labdáért, Izland végezhetett el szabadrúgást a saját tizenhatosán.

27. perc: Koman majdnem ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, ahonnan Dzsudzsák az előbb lőtt, az eredmény nem lett sokkal jobb: a kapu fölé ívelt.

26. perc: Dzsudzsák nagyjából húsz méterről nagyon rosszul a lelátóra lőtt.

25. perc: Sigurdsson újra elment a bal szélen, a beadását Lipták rúgta ki.

23. perc: Sigurdsson laposan kanyarított a lesgyanús helyzetből induló Gudmundsson elé, az asszisztens nem jelzett, így csak a szerencsén múlott, hogy a csatárnak hosszú lett a labda. Laczkó bedobásra tisztázott a túloldalon.

22. perc: Gudmundsson ment el a bal szélen, de a beadása hosszú lett.

20. perc: Sigurdsson mellérúgott a labdának, Koman indulhatott belőle, de rosszul passzolt Rudolf felé, aki egyébként sem nagyon akart elszakadni a védőjétől.

19. perc: Koman megint elesett egy védő mellett Dzsudzsák ívelése után, de kissé könnyen adta meg magát, ezúttal sem kapott büntetőt.

18. perc: Varga tört előre a jobb oldalon, Komanhoz passzolt, aki a tizenhatoson belül elesett a védője mellett, de a játékvezető kirúgást ítélt, mivel kiment a labda.

17. perc: Mezőnyharc folyik a pályán, Bogdán Ádámnak egy gyenge jobb oldali beadást kellett fognia.

14. perc: Korcsmár lépett szépen közbe egy izlandi kontrának a magyar térfél közepén, majd a rekontra végén Dzsudzsák kiszorított helyzetben rossz megoldást választott, használhatatlanul ívelt át keresztbe a kapu előtt.

13. perc: Az elmúlt időszakban a vendégek a magyar térfélen tudták tartani a labdát, de csak az oldalvonal mellett, így helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

10. perc: Egy beívelés utáni távoli lapos izlandi lövés nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett.

9. perc: Gudmúndsson lecsúszott beadása centikkel kerülte el a magyar kaput.

7. perc: Rudolf kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, de gyengén a kapusba lőtte a játékszert.

5. perc: Gudmúndsson tört be a magyar tizenhatoson belülre, lapos középre gurítását Lipták tisztázta.

3. perc: Szabadrúgást harcoltunk ki az izlandi tizenhatos bal sarkánál. Hajnal nem sokkalt tekert a bal felső mellé.

2. perc: Magnússon bíbelődött egy kicsit a saját alapvonalán a labdával, de el tudta rúgni a rátörő Rudolf elől.

1. perc: A magyar válogatott kezdte a mérkőzést.

Felkészülési válogatott mérkőzés
Magyarország-Izland 4-0 (2-0)
gólszerzők: Koman (32.), Rudolf (45.), Dzsudzsák (59.), Elek (87.)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, V.: Stark (német)
Magyarország: Bogdán - Varga, Lipták (Juhász 46.), Korcsmár, Laczkó (Halmosi 84.)- Vadócz (Priskin 46.), Elek - Koman, Hajnal (Koltai 75.), Dzsudzsák (Czvitkovics 85.) - Rudolf
Cserék: Király, Fehér Z., Juhász, Koltai, Halmosi, Czvitkovics, Priskin, Lázár, Csernyánszki
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Izland: Magnússon - Saevarsson (Adalsteinsson 72.), Jónsson, Sigurdsson (Valgardsson, 51.), Hreidarsson (Helgason 67.) - Helguson (Finnbogaso 46.), Bjarnarson, Gunnarsson (Fjóluson, 66.), Gudmundsson - Gislason, Gudjohnssen (Smárason 84.)
Cserék: Björnsson, Helgason, Adalsteinsson, Smárason, Vilhjálmsson, Valgardsson, Fjóluson, Finnbogaso
Szövetségi kapitány: Ólafur Jóhanesson