Mainz

Szalai jó esetben is csak jövő januárban játszhat

A 2010 januárjában súlyos térdsérülést szenvedett Szalai Ádám rehabilitációja sajnos nem halad olyan jól, mint azt korábban remélték, és Thomas Tuchel, a Mainz vezetőedzője szerint a csatár valószínűleg csak 2011-ben lép legközelebb pályára.

Erről a rhein-zeitung.de nevű német internetes oldalnak nyilatkozott a szakvezető. Elmondta, hogy Szalai példamutatóan végzi a rehabilitációs gyakorlatokat, ennek ellenére csak lassan javul az állapota.

"Ha most azt mondanák, hogy a következő téli szünet után már számíthatok rá, és játszhat, azonnal aláírnám. Türelmesnek kell lennünk" - mondta a szakvezető.

Szalai Ádám a Stuttgart és a Real Madrid tartalékcsapatai után 2010 tavaszán került kölcsönbe Mainzba, ahol meggyőzte a vezetőket arról, hogy az idény végén igazolják le. Ősszel nagy szerepe volt a csapat hétmérkőzéses győzelmi sorozatában, és a válogatottban is fontos gólokat szerzett San Marino és Finnország ellen. Január végén azonban a Kaiserslautern elleni mérkőzésen ütközött az ellenfél kapusával, alászorult a lába, és több térdszalagja is megsérült.