Udinese

Alexis Sánchez Messivel ér fel a klubelnök szerint

Érdekes kijelentést tett Giampaolo Pozzo, az Udinese első embere. Szerinte a klub chilei támadójának értéke Lionel Messiével vetekszik, és azt is elmondta, hogy januárban a bajnoki és BL-címvédő Intert kosarazta ki Sánchez miatt.

Alexis Sánchez

A 22 éves játékost egyébként az európai sportsajtó nemcsak az Interrel hozta szóba a télen, a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel sőt a Barcelonával is egy lapon emlegették. Sánchez 11 bajnoki gólnál jár az idényben, szakértők az egyik legígéretesebb tehetségnek tartják a kontinensen.

Az Udinese vezetői már korábban kijelentették, hogy nem adják el Sánchezt a nyáron, de amennyiben egy európai élklub jelentkezne be érte, felülvizsgálnák álláspontjukat.

Az elnök ezek fényében most meglepő nyilatkozatot tett, Pozzo szerint januárban az Inter szerződtette volna a csatárt, de elutasították.

"Véleményem szerint annyit ér, mint Messi. A képességei, a potenciálja vetekszik az argetinéval. Akiről mindannyian tudjuk, mire képes..." - mondta Pozzo, aki hozzátette "Marco Branca (a milánóiak sportigazgatója - a szerk.) az Intertől ajánlatot tett érte, és a Chelsea-től is érkezett megkeresés."