Olasz foci

Mire fogadjunk a verhetetlenek csatájában?

A Lazio öt, az Udinese hét bajnoki óta veretlen a Serie A-ban. Bízzunk a gólokban?

A Chievo ellen Immobile helyett Milinkovics-Szavics volt a hős - Fotó: CalcioWeb

A 3. és a 12. fordulóból is rendeznek egy-egy elmaradt mérkőzést szerda este Itáliában, előbbin a Roma utazik Genovába a Sampdoriához, utóbbin pedig a Lazio fogadja az Udinesét. Előbbivel későbbi cikkben foglalkozunk, utóbbi viszont hatalmas csatát ígér.

Mint az fentebb olvasható, mindkét csapat kiváló formának örvend, még annak ellenére is, hogy az udineiek csalódást keltő 1-1-et értek el hazai pályán a Spal ellen. Noha az elmúlt években nagy volt a Lazio-dominancia ebben a párharcban, azért egy gólt a zebracsíkos csapattól is remélhetünk.

Lazio#ita-lazio#5

Meghatározó hiányzók mindkét oldalon lesznek, Inzaghi csapatánál Ciro Immobile (25/26), Di Gennaro (4/0) és Felipe Caicedo (18/4) okoz problémát, míg udinei oldalon Behrami (10/0), Adnan (14/0) és Angella (9/0) sem bevethető, míg Widmer (12/1) fizikai állapota erősen kérdéses.

A hiányzók komoly problémákat okozhatnak mindkét csapatnál, hiszen az udineieknél főleg védők sérültek, míg Immobile nélkül a Lazio idén négy meccsből csupán egyet tudott megnyerni, ráadásul Caicedo sérülése miatt valószínűleg Felipe Andersén vagy Milinkovics-Szavics kényszerül amolyan hamis 9-est játszani.

Pozitívum lehet azonban, hogy legutóbb a Lazio úgy lőtt öt gólt a Chievónak, hogy Immobile nem talált be, ám a félelmetesen gólérzékeny római csapatnak így is ő az egyértelmű vezére.

A Lazio az utolsó 10 meccsén 28 gólt szerzett, míg az Udinese 9 meccsen 24-et.

A két csapat közelmúltbeli mérlege nem ígér hatalmas gólparádét, legalább négy gól például négy éve nem született a két csapat mérkőzésén, ám azt azért ne felejtsük el, hogy a Sasok utolsó 29 bajnokijából 26 is legalább három góllal ért véget.

Nincs igazán vesztenivalója a felsőházba evickélő Udinesének, ráadásul egy győzelemmel a hetedik helyig ugorhatnának fel, míg a Lazio az Inter és a Roma közös pontvesztését használhatja ki egy újabb győzelemmel. Véleményünk szerint izgalmas, jó kis mérkőzés várható kedden kora este, amelyet a 10-12 fokos meleg is segíthet. Bátor, offenzív futballra számítunk, sok-sok góllal.

hatharom.com
2.5 gól felett és mindkét csapat lő gólt
@2.00
[2588435] 2018-01-24 19:00:00 Lazio - Udinesex;
2018-01-23;55
241306