NHL

A Rangers a Penguins ellen törte meg a rossz sorozatát

A Detroit ragadót nyert a Boston ellen

A New York Rangers ötmeccses vereségsorozat után fogadta a Pittsburghöt és jól jött nekik, hogy a Pingvinek legjobbjai továbbra is sérültek. A Los Angeles Kings kapusa, Jonathan Quick mindent védett a liga második helyén álló Philadelphia ellen, míg a Sabres-Islanders meccsen 12 gól kevés volt a döntéshez, kellett a ráadás a tizenharmadikért.

Bár a keretében öt - eredetileg a tartalékcsapatban szereplő - AHL-játékossal érkező Pittsburgh gyorsan kétgólos vezetést szerzett New Yorkban, a Rangers egy válasz nélküli ötös sorozattal megfordította és gyakorlatilag el is döntötte a két csapat mérkőzését. Engelland és Johnson találatait még az első harmadban kiegyenlítették, majd a másodikban ütöttek még hármat a duplázó és egy gólpasszt adó Callahan valamint a két asszisztot jegyző Staal vezérletével a Parkőrök. Sterling ugyan kozmetikázott még egy kicsit az eredményen, de 5-3-as győzelmével így is véget ért a New York Rangers ötmeccses vereségsorozata. A Penguins viszont nem tud stabil lenni a legjobbjai - többek közt Crosby és Malkin - nélkül, és bár a rájátszásbeli helyüket talán biztonságban tudhatják, ott már nem számíthatnak sok jóra, ha a kiegészítőemberek nem javulnak fel.

A New York Rangers játékosainak gólöröme a Pittsburgh Penguins elleni NHL-meccsen

Közben a legfőbb csoportriválisuk, a Philadelphia "segítette" annyit a  Pingvineken, hogy szintén nem tudott nyerni, így továbbra is három pont van a két csapat között a Flyers javára. Őket a Los Angeles Kings győzte le elsősorban Jonathan Quick parádés kapuban mutatott teljesítményének köszönhetően. Az eddigi legjobb szezonját futó hálóőr ezúttal 40 lövést hárított sikeresen, így egyszer sem került a korong a háta mögé. Ennek köszönhetően az is elég volt a Kings győzelméhez, hogy ők is csak egy gólra voltak képesek a hátvéd, Drew Doughty révén.

Sokkal látványosabb volt a Buffalo Sabres és a New York Islanders meccse. A rendes játékidőben tizenkétszer találtak kapuba, de mivel ezt 6-6 arányban elosztották egymás közt, hosszabbításra volt szükség. Három harmadot követően Michael Grabner volt a legjobb mesterhármasának köszönhetően a Buffalóból, de a ráadásban megszerezte a harmadik gólját Drew Stafford is a másik oldalon, és ezzel meg is nyerte a meccset az Islanders számára.

Detroitban két csoportelső csapott össze, ráadásul a vendég Bostonnak friss törlesztenivalója volt, hiszen pénteken fordított felállásban találkozott a két csapat, és a Red Wings 6-1-es győzelmet aratott idegenben. Ennek megfelelően a Bruins már a második percben vezetett, és Bertuzzi egyenlítése után újra előnybe kerültek még az első játékrészben. Ezzel viszont el is lőtték minden puskaporukat, míg a hazaiak csak ekkor lendültek bele. A második  húsz percben jött Dacjuk és Draper, a harmadikban pedig megint Bertuzzi, így 4-2-vel három napon belül ismét a Red Wings bizonyult jobbnak.

NHL, vasárnapi mérkőzések:

Detroit Red Wings-Boston Bruins 4-2
Philadelphia Flyers-Los Angeles Kings 0-1
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 5-3
Buffalo Sabres-New York Islanders 6-7 - hosszabbítás után
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-2
Atlanta Thrashers-Carolina Hurricanes 2-3
Florida Panthers-San Jose Sharks 3-2
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 0-4