Vízilabda

Az alsóházban döntőzik a Szolnok és az Eger

A két magyar csapat győzelemmel vette a pénteki helyosztókat, így szombaton egymás ellen küzdenek meg az 5. helyért.

A csütörtöki vereségeket követően pénteken már nyerni tudtak a magyar csapatok, igaz, csak az alsóházban, de legalább így elkerülték azt a szégyent, hogy két ekkora klub az utolsó vagy az utolsó előtti pozícióban végezzen a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjében. A felek tehát az 5. helyért csatáznak, s ahogy a magyar bajnokságban megszokhattuk, ezúttal is borítékolható, hogy jó mérkőzést játszanak az együttesek.

1x2    
Eger Döntetlen Szolnok
2.69 6.75 1.65

Időrendben először az Eger ugrott medencébe pénteken, s a hevesiek az első negyedet leszámítva jól játszva, teljesen megérdemelten győzték le a Spandau Berlin csapatát 10-6-ra.

"Képesek voltunk legyőzni nemcsak a Spandaut, hanem önmagunkat is.Mondhatnám, hogy boldog vagyok, de csak Vad Lajost tudom idézni, aki azt mondta, hogy azért nem dicsérek meg senkit, mert hajt. A csütörtöki meccs után ugyanis az volt a minimum, hogy pénteken mindenki a belét kihajtsa..." - nyilatkozta Dabrowski Norbert csapata hivatalos honlapjának a németek elleni meccset követően.

A Szolnok a Bresciával találkozott, s az egriekhez képest nehezebb meccsen sikerült továbbjutnia, hiszen a végletekig kiélezett ütközeten 8-7-re kerekedett felül olasz riválisán.

"Fejben a legnehezebb meccs volt, de, ha a "vízilabdás" dolgokat nézzük, akkor alul múlta a csütörtöki találkozót. Szándékosan tartottuk alacsonyan a tempót, szerencsére a Brescia sem akart túl nagy tempót menni. Motiváltak voltunk, Nagy Viktor jól védett, elöl is fegyelmezettek voltunk, ezért nyertünk" - értékelte a Cseh Sándor a Brescia elleni meccset az M4 Sportnak.

Az alsóházban döntőzik a Szolnok és az Eger. - Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Az ötödik helyért tehát a két magyar csapat feszül egymásnak, vagyis igen komoly presztízzsel bír a mérkőzés. A felek az idei szezonban 7-szer mérték össze tudásukat, a Bajnokok Ligájában oda-vissza az Eger tudott nyerni, a bajnokság felsőházi szakaszában az épen hazai pályán játszó alakulat, míg az elődöntőben a Szolnok 2-1-re nyerte a párharcot. Egyébként a Dózsa az elveszített találkozóján is legalább egy döntetlenre jó volt, hiszen akkor a hevesiek ötméteresekkel jutottak tovább.

S, hogy miért fontos kiemelni az utóbbit? Nos, Cseh Sándor mester a pénteki meccset követően, ha viccesen is, de azt nyilatkozta, hogy a szombati helyosztón jó lenne egy döntetlen és egy ötméteres párbaj.

A döntetlen pedig a szokásoknak megfelelően jól fizet, hiszen vízilabda meccsről beszélünk, a     ugyanis 6.75-szörös pénzt kínál arra az esetre, hogy büntetőpárbaja torkol a magyar csapatok helyosztója. Az Egerre 2.69-szeres, míg a Szolnokra 1.65-szörös oddson fogadhatunk háromesélyben, kétesélyben a hevesiek szorzója 2.25-szörös, míg a Dózsáé 1.50-szeres. A gólok számának határát 15,5-nél húzták meg a bukmékerek.

Ki nyeri a vízilabda BL-t? -    
Csapat Odds
Recco 1.37
Olimpiakosz 2.65

A 7. helyért a Spandau Berlin és a Brescia feszül egymásnak (H: 4.15 D: 8.25 V: 1.30), a bronzéremért a Barceloneta és a Jug Dubrovnik néz farkasszemet (H: 2.20 D: 5.75 V: 2.00), míg a fináléban a Recco és az Olimpiakosz csatázik (H: 1.50 D: 7.25 V: 3.10).

A Duna World élőben közvetíti az Eger-Szolnok mérkőzést szombat 17:30-tól!