Vízilabda

Mindhárom csapatunk medencébe ugrik a BL-ben

Az OSC Franciaországba, az Eger Szerbiába látogat, míg a Szolnok az Olimpiakoszt fogadja szombaton.

Az OSC ezúttal a Nice otthonában szerepel, a Szolnok pedig az Olimpiakoszt fogadja. - Fotó: facebook.com/oscwaterpolo

Nice-OSC

Kötelező győzelem előtt áll az OSC, hiszen a magyar csapat a nem túl acélos Nice gárdájához utazik. Noha a francia vízilabda évről évre fejlődik, a felek közt mégis óriási a különbség, természetesen a budapesti csapat számára. Egyébként sincs más választása Vincze Balázs csapatának, mint menekülés a győzelembe, pláne úgy, hogy az első fordulóban az utolsó másodpercben kapott ki az OSC a Szolnok ellen, így pedig máris lépéshátrányban van a vendégcsapat.

"Győzni jöttünk Nizzába, nemcsak azért mert ez a győzelem szükséges ahhoz, hogy megőrizzük Final Six-es reményeinket, hanem azért is, mert minden tekintetben jobb csapatnak ítélem meg az OSC-t a nizzainál és ugyanígy látom a játékosok közötti különbséget is. Ha a Szolnok elleni produkciónkat meg tudjuk ismételni, akkor nem tudok elképzelni más eredményt, mint a győzelmet" - nyilatkozta Vincze Balázs, az OSC mestere a vlv.hu-nak.

Úgy látszik a fogadóirodák sem tudnak a magyar csapat sikerén kívül más kimenetelt elképzelni, hiszen külföldön maximum 1.01-szeres szorzón fogadhatunk az OSC-re, míg a     nem kínál szorzókat a találkozóra (!), annyira biztos az iroda a budapesti gárda győzelmében.

Partizan Belgrád-Eger

Noha korábban a Partizan Belgrád és az Eger élet-halál harcokat vívott egymás ellen, ezúttal gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a hevesi gárda hány találattal tudja legyőzni a szerb csapatot idegenben. Az OSC-hez hasonlóan ráadásul Dabrowski Norbert együttese sem hibázhat, hiszen az első játéknapon a magyar csapat kikapott a Jug Dubrovnik otthonában, így pedig több pontot nem igazán veszíthet a gárda, ha ott akar lenni a hatosdöntőben. Azonban most jó esélye van arra a sárga-kékeknek, hogy üldözőbe vegyék riválisaikat, még úgy is, hogy a hevesieknél vannak problémák, ugyanakkor a Partizan évről évre gyengébb.

"Voltunk már ideálisabb helyzetben is. Dubrovnik óta úgy érzem, hogy az eddigi problémáink kicsit "feltornyosultak", ettől függetlenül mindenki tudja, hogy Belgrádban nyerni kell. Mindez annak köszönhető, hogy Hárai Balázs eddig "hol volt, hol nem volt", Milos Csuk is nehezen kerül vissza a sérülése előtti állapotba, ráadásul a vírusok minket is sújtanak. Elég, ha annyit mondok, hogy a csütörtök esti edzésünkre olyan ifjúsági játékosokat is le kellett hívnom, akik nem lesznek ott Belgrádban, de szükség volt rájuk, hogy rendesen tudjunk gyakorolni. Olyan szempontból ez nem volt baj, hogy a Partizan is egy fiatalokból álló csapat, jól tudtuk őket modellezni. Nem lehet a Belgrádot félvállról kezelni, ez a Partizan, amely tradicionálisan nagyon erős, nehéz mérkőzésre számítok, de természetesen csak a győzelemmel lennék elégedett" - mondta Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője a vlv.hu-nak.

Mindezek után     háromesélyben mindössze 1.15-szörös pénzt kínál az Eger sikerére, a szerbek győzelmével viszont bankot lehetne robbantani, hiszen a Parizan Belgádra 6.40-szeres oddson fogadhatunk.

1X2    
Partizán Belgrád Döntetlen Eger
TippmixPro@6.40 TippmixPro@9.25 TippmixPro@1.15

Szolnok-Olimpiakosz

Annak ellenére, hogy a Szolnok félvállról is vehetné a csoportkört, hiszen automatikusan ott lesz a Bajnokok Ligája hatosdöntőjében, igen hangzatos sikert aratott az első fordulóban. Ugyanis a Tisza-parti gárda utolsó másodperces góllal tudott nyerni az OSC otthonában, vagyis Cseh Sándor tanítványai nyomatékosították, hogy minden meccsüket komolyan vesznek idén a BL-ben. A szolnokiak feladata ezúttal sem lesz egyszerű, ugyanis a tavalyi BL-ezüstérmes, Olimpiakosz gárdája látogat a Vízilabda Arénába. Abba az uszodába, ahol eddig a Szolnok minden meccsét (!) megnyerte a BL-főtábláján.

"Mindig felkészülünk az ellenfelekből, ez az Olympiakosz esetében most kicsit nehezebb volt, mert egyetlen olyan mérkőzésük volt, ami mérvadónak tekinthető és meg tudtuk nézni. Úgy érzem, azután, hogy tavaly BL-döntőt játszottak, idén mindent egy lapra tettek fel. Kicsit cserélődött is a játékosállományuk, a tavalyi helyzettel ellentétben most a horvát olimpiai bajnok Buslje az első számú védőjük, odaigazolt Espanol és Mladan Janovics, s ezzel szerintem sokkal kiszámíthatatlanabbá vált a játékuk. Tudjuk, hogy mit szeretnének játszani, a saját játékunkat próbáltuk a héten frissíteni, szeretnénk kemény, agresszív vízilabdát produkálni. Kemény, háromesélyes mérkőzés lesz, remélem, élvezni fogjuk, hogy ilyen meccset játszhatunk Szolnokon - nyilván azzal lennénk elégedettek, ha győznénk. Egyelőre mindenki rendben van egészségileg, senki nem jelezte, hogy problémája lenne" - értékelt Cseh Sándor a Szolnokiak edzője a vlv.hu-nak.

 

A bukmékereknél még ezen előjelek után is a Szolnok volt a mérkőzés favoritja, mivel a   -n a hazai alakulatra 1.50-szeres szorzón, míg a görög csapatra 3.15-szörös oddson lehet fogadni háromesélyben.

 

1X2    
Szolnok Döntetlen Olimpiakosz
TippmixPro@1.50 TippmixPro@6.80 TippmixPro@3.15