Vízilabda

Vérre menő küzdelmet hozhat az OSC és az Eger csatája

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a férfi vízilabdázók Magyar Kupájának négyesdöntője a budapesti Tüskeuszodában. Az OSC és az Eger csatározásából bárki kikerülhet győztesen az elődöntőben, míg a Szolnok döntőbe jutása viszont borítékolható a Honvéd ellen.

Az egriek az OSC-vel csatáznak szombaton. - Fotó: Szántó György - egrivizilabda.hu

OSC-Eger

Az első elődöntőben a félig-meddig házigazdának számító OSC és az Eger csap össze, akárcsak a tavalyi szezonban. Az elmúlt évben a hevesiek rendezték az MK Final Fourját, vagyis hazai pályán győzték le 5-4-re a fővárosiakat. Igaz, a meccs a medencében nem ért véget, hiszen egy kiállítást követően Hosnyánszky Norbert rossz helyre ugrott a medencébe, így az OSC megóvta a mérkőzést, s jogosan jutott volna a döntőbe, hiszen műhiba történt, de a fővárosiak a fair play szellemében végül elálltak az óvástól, s így nyerhette meg az előző szezonban az Eger a Magyar Kupát.

"Csapatunk markánsan erősödött tavalyhoz képest, ezt kell megmutatnunk az egész hétvégén. A komplett csapatra számíthatok, mindenki rendbe van. Kupát akarok nyerni!" - értékelt szűkszavúan Vincze Balázs az OSC mestere a vlv.hu-nak, aki kupaspecialistának mondhatja magát, hiszen a Szegeddel 2012-ben és 2013-ban is elhódította a trófeát.

Az tuti, hogy ezúttal olyan hiba nem kerül elkövetésre az Eger részéről, mint egy éve, de biztosra vehető, hogy idén még komolyabb, még jobban kiélezett meccs vár a hevesiekre.

"A helyzetünk nem túl rózsás, Angyal Dániel megsérült a csütörtök esti edzésen, valószínűleg nem fog tudni szerepelni, így továbbra sem tudunk a teljes keretünkkel kiállni. A várakozásom az, hogy nyerjük meg az elődöntőt, és persze a kupát. Mindegy, hogy milyen összetételben" - mondta Dabrowski Norbert a vendégek mestere a vlv.hu-nak.

Mindezek után     szerint abszolút háromesélyes a mérkőzés, hiszen a fogadóiroda mind az OSC-re, mind az Egerre 2.10-szeres pénzt kínál, míg a döntetlen mindössze 5.60-szoros oddson fogadható.

1X2    
OSC Döntetlen Eger
TippmixPro@2.10 TippmixPro@5.60 TippmixPro@2.10

Szolnok-Honvéd

A másik elődöntő már jóval egyértelműbbnek tűnik, hiszen a bivalyerős Szolnok a magyar bajnokságban középcsapatnak nevezhető Honvéddal méri össze tudását. A felek legutóbb a tavalyi OB I-es szezonban csaptak össze, s a Tisza-partiak otthon négy, idegenben hat találattal bizonyultak jobbnak a fővárosi együttesnél.

"A szokásos módon készültünk. Nem akarom "túlgondolkodni" a hétvégét, alapvetően az első meccsre, a szombati elődöntőre készülünk. Most az a legfőbb szempont, hogy be kell jutnunk a kupa fináléjába. Egészségileg rendben vagyunk, csütörtökön volt mindenféle problémánk, de bízom abban, hogy szombatra mindenki bevethető állapotban lesz." - mondta Cseh Sándor a szolnokiak szakvezetője a vlv.hu-nak.

A fővárosiaktól már az is nagy tettnek számít, hogy idáig eljutottak, számukra minden meccs ajándék lesz voltaképp, de ha már ott lesznek a Tüskeuszodában vélhetően mindent megtesznek Szivós Mártonék, hogy borsot törjenek a szolnokiak orra alá.

"Mindig a győzelem reményében megyünk be a vízbe, most is megpróbáljuk a lehetetlent, semmiféleképpen nem adjuk fel. Már korábban mondtam, hogy a Honvéd életében óriási dolog a négybe jutás, szeretnék élni a lehetőséggel - már amennyi van nekünk... Megpróbáljuk." - nyilatkozta Vad Lajos a Honvéd mestere a vlv.hu-nak.

A bukmékereknél a Szolnok a mérkőzés toronymagas favoritja, mivel a   -n a a Tisza-partiakra mindössze 1.05-szörös szorzót, míg a Honvédra 11.00-szseres oddsot kínál háromesélyben.

1X2    
Szolnok Döntetlen Honvéd
TippmixPro@1.05 TippmixPro@11.50 TippmixPro@11.00

Ami a végső győztes kilétét illeti, nem meglepő, hogy a Szolnok a favorit, hiszen a Tisza-partiak döntőbe jutás borítékolható. Az Egerre és az OSC-re egyforma szorzón fogadhatunk, míg a Honvéddal bankot lehetne robbantani, de ehhez az kellene, hogy a fővárosiak szombaton és vasárnap is bombameglepetést okozzanak.

Ki nyeri a Magyar Kupát?
Csapat Odds
Szolnok 1.50 @ TippmixPro
Eger 4.20 @ TippmixPro
OSC 4.20 @ TippmixPro
Más (Honvéd) 100.00 @ TippmixPro