Vízilabda

Innen már nem szúrhatja el az Eger és az OSC

Az egriek hat-, míg az újbudaiak négygólos előnyből várják a BL-rájátszásának visszavágóját.

Az Eger hatgólos előnyből fogadja a Primorje Rijekát. - Fotó: egrivizilabda.hu

Sport Management Verona-OSC

Ahhoz képest, hogy milyen nehéz mérkőzésre számított a közvélemény két hete, olyan simán nyert az OSC a Verona gárdája ellen. Pedig nem indult könnyen a budapesti találkozó, hiszen az első negyedben még az olaszoknak állt a zászló. A második játékrésztől viszont csak egy csapat volt a medencében, s magabiztos, 10-6-os győzelmet értek el Vincze Balázsék az ellen az olasz gárda ellen, amely az OSC elleni találkozót megelőzően Egerben tudott nyerni.

„Szereztünk egy megnyugtatónak tűnő előnyt, de megnyugodnunk semmiképpen sem szabad. A várakozás idegtépő, mint mindig, ráadásul Olaszországba megyünk, a játékvezető kar is fekszik annak a stílusnak, amit az olasz csapat játszik. Mi másban, mint saját magunkban, a játékosaimban bízhatok, valamint abban, hogy megfelelően felkészültünk, és a négygólos előnyünket nemcsak, hogy megtartjuk majd, hanem adott esetben növelni is tudjuk. Így tehát győzni megyünk Milánóba a Verona ellen, de a fő célunk a továbbjutás megszerzése, a főtáblára kerülés. A győzelemből nyilván nem szeretnénk engedni, hiszen ebben az évben veretlenül zártuk az összes mérkőzésünket, legyen szó BL, bajnoki vagy kupamérkőzésről. Voltak benne olyan eredmények, amik nagy örömet okoztak, voltak, amelyek kis búslakodásra adtak okot, de egy örvendetes: eddig tudtuk hozni a veretlenséget. Ebben a párharcban leginkább a továbbjutás ténye forog kockán, amit akár vereség árán is meg lehet szerezni. Dőljön el az utolsó másodpercekben, hogy akár győzelemmel, akár vereséggel vagy döntetlennel abszolválni tudjuk a párharcot” - nyilatkozta az OSC Facebook-oldalán a csapat vezetőedzője.

Mindezek után a fogadóirodák egy hajszállal a Veronát hozták ki favoritnak,     például 2.50-szeres szorzót kínál a magyar csapat sikerére szerdán háromesélyben.

1X2    
Verona Döntetlen OSC
TippmixPro@1.75 TippmixPro@6.30 TippmixPro@2.50

Eger-Primorje Rijeka

Hetedik neki futásra az Eger végre legyőzte a Primorje Rijeka együttesét, méghozzá nem is akárhogy. Két hete a hevesi gárda 12-6-ra tudott nyerni Horvátországban úgy, hogy mindössze két negyedet pólózott kiválóan, hiszen a szünetre (1-7) már kialakult a hatgólos differencia a gárdák közt.

Persze lehetett volna nehezebb is, de a második félidőben pont annyit adtak ki magukból Erdélyi Balázsék, amennyi kellett, így pedig egy könnyed visszavágó vár az Egerre.

"Arra készülünk, hogy megnyerjük ezt a meccset is, ez az elvárásom. Nem érdekel, hogy milyen körülmények között, egy góllal vagy sokkal, könnyen vagy nehezen, a lényeg, hogy nyerjünk. Nagyon nagy az előny, de pontosan ezért próbálom azt sulykolni a fiúkba, hogy ezt a meccset meg kell nyerni. Mert ha erre koncentrálsz, akkor nem foglalkozol azzal, hogy volt egy első mérkőzése ennek a párharcnak. Van egy hazai közönség előtti BL-meccs, amit mindenképpen meg kell nyerni, erre fókuszálunk" - nyilatkozta Dabrowski Norbert a vlv.hu-nak.

A bukmékerek egyébiránt nagyon sima mérkőzést várnak, mivel a     háromesélyben mindössze 1.07-szeres (!) pénzt kínál az egri gárda sikerére.

1X2    
Eger Döntetlen Primorje Rijeka
TippmixPro@1.07 TippmixPro@11.50 TippmixPro@9.00