Vízilabda

Jön a BL-döntő, két magyar résztvevővel!

Csütörtökön kezdetét veszi a budapesti rendezésű férfi vízilabda Bajnokok Ligájának hatos döntője. A magyar csapatok közül elsőként az Eger ugrik medencébe.

A Brescia ellen kezd az Eger. - Fotó: Fehér Kálmán - egrivizilabda.hu

A világbajnokságra épített budapesti Duna Arénában rendezik az idei évben a Bajnokok Ligája hatos döntőjét, ahol két magyar csapat is érdekelt. A Szolnok, köszönhetően annak, hogy megnyerte csoportját, automatikusan elődöntős, az Egernek viszont negyeddöntőt kell játszania.

A hevesiek azzal a Bresciával néznek farkasszemet csütörtök este, amely alakulat az OSC-t ütötte el a továbbjutástól, igaz, egyszer sem tudta legyőzni az újbudai csapatot, hiszen a felek oda-vissza döntetlent játszottak. Arról, hogy pontosan mit kell tudni a talján együttesről, az egriek mestere, Dabrowski Norbert mondta el csapata hivatalos honlapjának:

"A Bresciának van egy alapjátéka, amit a legutóbbi találkozásaink során is láthattunk tőle, de azért azóta történtek változások a keretben. Elment két olyan légiós, akik gyakorlatilag fazont szabtak az együttesnek, viszont érkezett négy újabb külföldi. Nevezetesen Petar Muslimra, Sava Randelovicsra, Vjekoslav Paskovicsra, valamint Nemanja Ubovicsra gondolok, akik miatt értelem szerint változott ellenfelünk felállása. Visszatérve az alapjátékukra, elég sokszor szorosan fognak embert, és amikor az átúszásnál így történik, akkor azért nehézkesen alakulhat a támadásvezetés. Ugyanakkor változott a hat a hat emberi felállásuk, mert van, amikor két centert erőltetnek, de olyan felvételt is láttunk, hogy négyen is beúsznak középre, szóval előszeretettel válogatják a középcsatár pozícióját. Igazából annyi mérkőzésüket láttuk, hogy mindenből felkészültünk."

1x2    
Eger Döntetlen Brescia
1.70 6.30 2.60

Ami a sárga-kékeket illeti, a Szolnok elleni fináléban megsérülő Lőrincz Bálint még nem százszázalékos, de játékra alkalmas állapotban várja a hatos döntőt, így ő is ott lehet a csapattal a Duna Arénában rendezendő találkozókon. Az pedig, hogy mi kell ahhoz, hogy az Eger legyűrje a Bresciát, arra szintén a gárda vezetőedzője tért ki:

"Egyszerűen ugyanazt kell játszanunk, mint a legutóbbi két egymás elleni mérkőzésünkön. Akkor Olaszországban 7-3-ra, míg itthon 10-5-re nyertünk, vagyis elég kevés találaton tartottuk őket. Hogyha átlagolok, az meccsenként négy gól, amivel most is elégedett lennék. Feltéve persze, hogyha tudunk ötöt lőni. Abban is biztos vagyok, hogyha sikerül kihúznunk a bresciai támadások méregfogát, akkor jók lehetünk, nekünk ugyanis mindenáron tartanunk kell a védekezésünket. Hogyha ez rendben lesz, az előrejátékot úgyis össze fogjuk tudni rakni, szóval most úgy gondolom, ezek a dolgok lehetnek a mérkőzés kulcsai. Egyébként is fizikálisan megfelelő állapotban vagyunk, továbbá jó sebességben vagyunk, a kedd esti egymás elleni játék során már egyértelműen ezt tapasztaltam."

Egyébiránt a párharc győztese az elődöntőben a Szolnokkal találkozik, vagyis, ha az Eger kiejtené a Bresciát, akkor biztos, hogy az egyik magyar csapat bejutna a Bajnokok Ligája döntőjébe, amire 2005 óta nem volt példa, akkor a Honvéd a Poslippo ellen maradt alul.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, az Eger számít favoritnak, háromesélyben 1.70-szeres szorzót kínál a     a magyar csapatra. Kétesélyben pedig még kevesebbet, 1.50-szeres pénzt jelentene a sárga-kékek továbbjutása, míg a Brescia elődöntőbe kerülését 2.25-szörös oddson mérik. A gólok számának határát 16,5-nél húzták meg a bukmékerek.

1x2    
Olimpiakosz Döntetlen Jug Dubrovnik
2.25 5.80 1.95

A másik negyeddöntőben a tavalyi év két finalistája, az Olimpiakosz és a Jug Dubrovnik néz farkasszemet egymással. 2016-ban a horvátok egy roppant kemény, végig kiélezett meccsen 6-4-re tudtak nyerni, s noha azóta mindkét csapatnál voltak változások, a bukmékerek szerint most is egy kőkemény ütközetre van kilátás. A     szerint ugyanis abszolút háromesélyes a mérkőzés, bármilyen eredmény benne van a pakliban, de szinte biztos, hogy kevés gól várható, hiszen az iroda 15,5-nél húzta meg a gólok számának határát.

Ki nyeri a vízilabda BL-t? -    
Csapat Odds
Recco 1.85
Szolnok 2.70
Jug Dubrovnik 10.00
Olimpiakosz 12.00
Eger 15.00
Brescia 25.00

A    -n a végső győztesre is lehet már fogadásokat kötni, a fogadóirodában perpillanat a Recco a legesélyesebb a címre, míg a Szolnok a második, ám ezen két együttes sikerével nem igazán lehet keresni. A harmadik helyre taksált, címvédő Jug Dubrovnik újabb győzelmével viszont a feltett tétünk tízszeresét kaphatnánk vissza. A horvátokat az Olimpiakosz és az Eger követi, a másik magyar csapat diadalával is bankot lehetne robbantani, hiszen Dabrowski Norbertékre 15-szörös pénzt fizetne ki az állam iroda, ha megnyernék a hatos döntőt. A legesélytelenebbnek a Bresciát érzi a bukméker, a taljánokra 25-szörös oddsot ajánlanak.