Vízilabda

Igen komoly rangadó vár a Fradira

Csoportelsőségről döntő rangadót rendeznek az OB I-ben, hiszen a Ferencváros az Egert fogadja kedden.

Ezúttal is komoly csata várható. - Fotó: Szántó György - egrivizilabda.hu

Igen komoly rangadóval kezdődik az OB I B-csoportjának kilencedik fordulója, hiszen a két éllovas, a Ferencváros és az Eger feszül egymásnak a Népligetben, a tét pedig nem kisebb, mint a nyolcas első helye.

A felek legutóbb a második játéknapon, az egri Bitskey Uszodában találkoztak, s akkor egy roppant izgalmas végjátékot követően 10-10-re végeztek a gárdák. A két csapat azelőtt és azóta valamennyi mérkőzését behúzta, s mivel vélhetően ezután is így lesz, igazi döntővel ér fel a gárdák pesti mérkőzése.

„Olyan sorozat következik most, ahol folyamatosan nehéz tétmeccseket játszunk majd – kezdte Varga Zsolt, a Ferencváros mestere az mvlsz.hu-nak. – Találkozunk a két legerősebb magyar csapattal, a Szolnokkal és az Egerrel, illetve a Bajnokok Ligájából kieső Rijekával is. Az elmúlt két hétben sokat készültünk, foglalkoztunk az Egerrel is, és természetesen a saját játékunkkal. Az a célom, hogy találjuk meg azokat a megoldásokat, amelyeknek köszönhetően ki tudjuk iktatni az ellenfeleknek ajándékozott gólokat. Erre szükség lesz ahhoz, hogy komoly eredményeket érjünk el.” 

A hazaiak egyik legnagyobb sztárja és kulcsjátékosa, Varga Dániel, sérülés miatt kihagyja a találkozót, az olimpiai bajnok pólós válla rakoncátlankodik, műteni egyelőre nem kell, azonban időre van szüksége, hogy felépüljön. A másik oldalon egyedül Hárai Balázs játéka kérdéses.

„Sok meccset játszottunk már azóta mi is és a ferencvárosiak is, ellenfelünk ráadásul hétről hétre bizonyítja, hogy kiváló formában van – nyilatkozta Braniszlav Mitrovics, az Eger kapusa klubja hivatalos honlapjának. – Nehéz mérkőzés vár ránk már csak ebből a szempontból is, de mi természetesen a győzelem reményében utazunk el a fővárosba. Tisztában vagyunk vele, hogy mekkora a tétje a találkozónak az alapszakasz alakulása szempontjából, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményeket viszünk majd magunkkal tovább. Ettől függetlenül mégis azt mondom, nem tekintünk élet-halál meccsként erre az összecsapásra, elvégre is még az év végéig is sok fontos ütközeten fogunk részt venni.” 

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a     szerint háromesélyes a találkozó, azonban egy hajszállal a hazaiakat hozta ki favoritnak a magyar online bukméker. Ez Varga Dániel hiányában némileg meglepő, hiszen az irányító az odavágón egy góllal és remek játékkal vette ki a részét a ferencvárosi pontszerzésből, ráadásul ezen a meccsen a vendégeknél már a friss világbajnok, Milos Csuk is medencébe ugrik, aki sérülés miatt kihagyta az októberi ütközetet.

1X2    
Ferencváros Döntetlen Eger
TippmixPro@1.90 TippmixPro@5.80 TippmixPro@2.30