Vízilabda

A bajnoki cím után a BL-döntő a tét

A Szolnok és az Eger ezúttal a Bajnokok Ligája fináléjáért feszül egymásnak a budapesti hatosdöntőben.

Az Eger tegnap hozta a "kötelezőt", így biztos, hogy lesz magyar csapat a BL-döntőben! - Fotó: Kovács Tamás - MTI

Magyar sikerrel zárult a budapesti Final Six első napja, hiszen a második negyedöntőben az Eger 6-4 arányban győzte le a Bresciát, aminek köszönhetően biztossá vált, hogy lesz magyar csapat a Bajnokok Ligája döntőjében! A mérkőzés első három negyedében a felek fej fej mellett haladtak, azonban az utolsó nyolc percet a hevesiek bírták jobban, akik fizikailag az olaszok fölé nőttek, s végül teljesen megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. Azonban a csütörtöki ütközet sokat kivett a sárga-kékekből, hiszen azért az egy roppant kemény küzdelem volt.

Az Eger a negyeddöntőbeli sikerével egyébiránt klubtörténelmet írt, hiszen korábban sosem jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Az is biztos, hogy a hevesiek éremért játszanak a hatosdöntőben, de, hogy milyen színűért, az pénteken dől el.

„A mérkőzés elején biztosan nagy iramot diktál majd a Szolnok és nekünk esnek, ahogy ez lenni szokott, nekünk ezt a rohanást kell megállítani. Minden csapat, aki ezt játssza, a saját ritmusában is elfárad, ezért két negyed után lassul a játék, akármi is történik, így nekünk a meccs elejét kell megoldanunk. Aztán a meccs közepétől - a számításaim szerint döntetlen körüli állásnál - egy új mérkőzés kezdődik, ami az idegek harca lesz” - nyilatkozta Dabrowski Norbert a waterpolo.hu-nak.

1x2    
Szolnok Döntetlen Eger
1.35 8.30 3.70

Az egriek tehát szoros csatára számítanak, ami a csütörtöki napot, illetve az idei szezonban elért egymás elleni eredményeket figyelembe véve nem túl valószínű. A Szolnok ugyanis a 2016-2017-es idényben hatszor győzte le a hevesi alakulatot, amelyeknek köszönhetően Cseh Sándorék három címet - sorrendben: Magyar Kupa, Szuperkupa, magyar bajnokság - nyertek meg, s mindössze egyszer szenvedtek vereséget, az OB I. rájátszásában.

"Másfél hetünk volt, hogy felkészüljünk a hatosdöntőre, de egészen csütörtök estig nem tudtuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. Arra próbálunk készülni, hogy bármi is történik majd az Eger elleni mérkőzésen, igyekszünk ugyanúgy játszani a játékunkat. Nyilván azért nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk az elmúlt két évben, hiszen ott voltunk a Final Sixben, és ez alatt láttuk: mind a négy elődöntő az utolsó fél percben dőlt el. Ez természetesen nem "törvény", de tény, hogy minden alkalommal ez történt. Nincs jelentősége annak, hogy valakivel már játszottunk, minden borulhat, más a játékosok lelkiállapota, ezért minden eshetőségre fel kell készülnünk. Mivel kevés az idő, sokat nem is tudnánk gondolkodni a dolgokon, még ha akarnánk, sem, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni és amit csak lehet, kiadni magunkból" - mondta Cseh Sándor a vlv.hu-nak.

Mindezeket követően a fogadóirodákban nem meglepő, hogy a Szolnok számít favoritnak, háromesélyben 1.35-szörös szorzót kínál a     a magyar bajnokra. Kétesélyben pedig még kevesebbet, 1.25-szörös pénzt jelentene a csapat továbbjutása, míg az Eger döntőbe kerülését 3.25-szörös oddson mérik. A hendikepvonalat 2,5-nél, a gólok számának határát pedig 16,5-nél húzták meg a bukmékerek.

1x2    
Pro Recco Döntetlen Jug Dubrovnik
1.30 8.30 4.15

A másik elődöntőben az idén eddig a Bajnokok Ligájában hibátlan Pro Recco, és a csütörtöki első negyeddöntő győztese, a sorozat címvédője, a Jug Dubrovnik feszül egymásnak. A felek a tavalyi kiírásban is farkasszemet néztek a legjobb négy között, akkor a 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel a horvátok jutottak a fináléba.

Azóta az idei szezonban kétszer is találkoztak a csoportkörben a felek, s az olaszok oda-vissza, nagyon magabiztosan - 11-8 idegenben, 9-5 otthon - győzték le a Jugot. Így pedig nem meglepő, hogy a bukmékereknél a Pro Recco az esélyes, olyannyira, hogy a     2,5 gólos favoritnak hozta ki az olasz gárdát. A fogadóiroda a gólok számának határát 16,5-nél húzta meg.

Ki nyeri a vízilabda BL-t? -    
Csapat Odds
Recco 1.80
Szolnok 2.70
Jug Dubrovnik 7.00
Eger 12.00

A   -n, a sikeresen megvívott negyeddöntőknek köszönhetőn az Eger és a Jug Dubrovnik végső sikerére kínált szorzók természetesen csökkentek, továbbá a Recco oddsa öt századot esett, egyébként a helyzet változatlan.