Vízilabda

Rögtön magyar derbivel indul a BL-csoportkör!

Az OSC a Szolnokot fogadja a BL-csoportkörének első fordulójában, míg az Eger Horvátországba utazik.

Az OSC egy hét alatt másodjára is összeméri tudását a Szolnokkal. - Fotó: facebook.com/oscwaterpolo

OSC-Szolnok

Egy hét alatt kétszer is összeméri tudását a két magyar gigász, nevezetesen az OSC és a Szolnok. A felek egy héttel ezelőtti mérkőzését, meglepetésre nagyon simán, 11-7-re nyerték Vámos Mártonék.

A Szolnokiak ráadásul a Magyar Kupa negyeddöntőjében az egyik nagy riválist, a Ferencvárost győzték le magabiztosan 14-7-re szombaton, így a Tisza-partiak egyértelműen jobb előjelekkel várják a szerdai ütközetet. 

"Új sorozatot kezdünk el, ilyen helyzetben még nem voltunk, hogy már az induláskor biztos a final six-részvétel. Meglátjuk, ez mit hoz ki belőlünk. Mindenképpen megcélozzuk a csoportelsőséget, szeretném, ha mind a tíz BL-főtáblás meccsünket ennek tudatában játszanánk le, ami egyértelműen azt jelenti, hogy idegenben és otthon is minden meccsen győzelemre kell játszanunk. Mindenki egészséges" - mondta Cseh Sándor a vendégek mestere a vlv.hu-nak.

Így, hogy a szolnokiaknak gyakorlatilag mindegy, hogy milyen eredményt érnek el, hiszen biztosan ott lesznek a Margitszigeten rendezendő hatosdöntőben, "segíthetnének" a másik magyar gárdának, bár akkora a rivalizálás a felek közt, hogy ez biztosan nem jön össze, s a vendégek teljes erőbedobással játszanak hétközben is. Ez a hazaiknál is vélhetően így lesz, akik a BVSC elleni 13-8-as sikerrel hangoltak a szerdai ütközetre.

"Ha nem adunk ilyen szintű ellenfélnek, mint a Szolnok, 0:6-os szériát, akkor jó eséllyel pályázunk a győzelemre vagy legalább a pontszerzésre, viszont ha ilyen rövidzárlat ismét előfordul, akkor nem lesz pontunk - lehet ilyen egyszerűen is felfogni. A mérkőzés menete nagyjából mindig azonos, vannak kritikus időszakok, helyzetek akár elöl, akár hátul, s hogy ezeken milyen eredményességgel leszünk képesek túljutni, az meghatározza a végeredményt. A fiúknak kedd délelőtt akartam pihenőt adni, ők kérték a hétfő estét is, amit kis gondolkodás után megadtam, de az volt a feltételem, hogy nyerjenek szerdán..." - nyilatkozta Vincze Balázs a fővárosiak vezetőedzője a vlv.hu-nak.

Egy hete még a Szolnok volt a mérkőzés favoritja, ám mivel a vendégek mondhatni tét nélkül ugranak medencébe szerdán, így a fogadóirodák nem tudják, hogy mit várjanak a találkozótól. Így náluk abszolút háromesélyes a meccs, hiszen a   -n mindkét csapatra 2.10-szeres szorzón lehet fogadni háromesélyben.

1X2    
OSC Döntetlen Szolnok
TippmixPro@2.10 TippmixPro@5.70 TippmixPro@2.10

Jug Dubrovnik-Eger

A másik horvát mumusát is legyőzné az Eger, azonban nem lesz egyerű feladata a BL-címvédőjének otthonában Erdélyi Balázséknak. A hevesi csapat tudniillik ezidáig hatszor meccselt a Juggal, ám valamennyiszer kikapott, legutóbb 8-6-ra a Bajnokok Ligája hatos döntőjében a Margitszigeten.

A hevesiek egyébiránt egy könnyed meccsel hangoltak a horvát túrára, hiszen a Magyar Kupában hazai pályán győzték le 16-7-re a Miskolc együttesét. Arról a meccsről sérülés miatt hiányzott Hárai Balázs, aki a horvátországi találkozót is kihagyja.

"Ezek a játékosok profik. Tudják, hogy hová megyünk, és ott mi vár ránk. A világ legjobb csapatának az otthonában mérkőzünk. Nagyon tiszteljük a Jug-ot, hiszen ők a Bajnokok Ligája címvédői. Nyilván ennek megfelelően készültünk. Úgy gondolom, hogy már tart ott a csapatom, hogy bárhol, bárki ellen győzelmi esélyekkel szállhatunk vízbe. Jó formában vagyunk, és optimistán tekintek az összecsapás elé. Győzni fogunk!" - nyilatkozta Dabrowski Norbert az Eger mestere csapata hivatalos honlapjának.

Mivel a Jugnak van a világ egyik legjobb és legerősebb csapata, ráadásul hazai pályán játszhat, s az egymás elleni statisztika is neki kedvez, így nem meglepő, hogy a bukmékereknél ki a favorit. A     háromesélyben mindössze 1.30-szoros pénzt kínál a horvát gárda sikerére, az egriek győzelmével viszont bankot lehetne robbantani, hiszen a magyar alakulatra 4.30-szoros (!) oddson fogadhatunk.

1X2    
Jug Dubrovnik Döntetlen Eger
TippmixPro@1.30 TippmixPro@7.80 TippmixPro@4.30