Átigazolás

Xabi Alonso a Bayern Münchenhez igazol - hivatalos

A német bajnok Bayern Münchenben folytatja pályafutását a Real Madrid világbajnok középpályása. Ángel Di María után újabb alapember hagyja el a BL-győztes királyi gárdát.

Alonso Madrid után Münchenbe teszi át a székhelyét / AFP

Noha hivatalos még nem írtak alá a felek, a Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindenben sikerült megállapodniuk az érintetteknek, így a szerződések aláírása 1-2 napon belül megtörténhet.

"Igazak a hírek, tárgyalásokat folytattunk a Real Madriddal és Xabi Alonsóval. Alapvetően mindenben sikerült egyezségre jutnunk. A játékos csütörtökön érkezik Münchenbe, ahol orvosi vizsgálatokon vesz részt" - nyilatkozta Jan-Christian Dreesen, a bajorok igazgatótanácsának tagja.

Játssz a hatharom.com és a hosszabbitas.hu tippjátékán, és nyerj nagyszerű Bundesliga-relikviákat! A részletekért kattints a tippjáték aloldalára!

A 32 éves középpályás tavaly írta alá új szerződését a király gárdával, amelynek értelmében 2016-ig lett volna a madridiak játékosa, ám Toni Kroos és James Rodríguez érkezésével Carlo Ancelotti már nem tudott neki helyet szorítani a kezdőcsapatban. Alonso 2009-ben a Liverpoolt hagyta ott a Real Madrid kedvéért, amelynek színeiben azóta több, mint 200 hivatalos mérkőzésen lépett pályára.

A Bayern hivatalos weboldalának csütörtöki címlapja

A Bayern Münchennél viszont szintén nehéz dolga lesz, hiszen a bajorok keretében is hemzsegnek a középpályások, két honfitársa, Thiago Alcántara és Javi Martínez mellett ott van még Bastian Schweinsteiger is, mint lehetséges rivális. A müncheniek korábban az Athletic Bilbaóban játszó Ander Iturraspével is "szemezgettek", de végül a rutinra és vele Alonsóra esett a választás.

Alonso elszerződése azt jelenti, hogy a Real Madrid két nap alatt két alapemberét is elveszítette a BL-győztes tavalyi csapatból, hiszen Ángel Di María angol átigazolási rekordot jelentő összegért a Manchester Unitedhez került. A goal.com egyébként úgy tudja, hogy a blancók a Wolfsburg brazil válogatott játékosával, Luis Gustávóval pótolják a távozó világbajnokot.


A német bajnoki címvédő Bayern München még Xabi Alonso nélkül, szombaton a Schalke otthonában vizitál. Pep Guardioláék tavaly nagyon könnyedén, oda-vissza verték az egyik legnagyobb honi riválist, így a gelsenkirchenieket erősen fűti a visszavágás esélye. Ennek ellenére a rangadó favoritja a bajor alakulat, ami a fogadóirodák szorzóiból is pontosan leszűrhető.

[1732720] 2014-08-30 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;
bundesliga-2014-2015