Real Madrid

Vége a találgatásoknak, Xabi Alonso hosszabbított

Lezárult a Xabi Alonso-saga, a Real Madrid spanyol válogatott középpályása 2+1 esztendővel meghosszabbította jelenleg érvényes szerződését. A hírt a klub hivatalosan még nem erősítette meg, de ez a spanyol sportportálok szerint csak idő kérdése.

Xabi Alonso marad Madridban

Amint arról a hatharom.com is folyamatosan beszámolt, érdekes történéseken keresztül jutottunk el addig, hogy a világ- és Európa-bajnok játékos és klubja egyezségre jutott. Mint ismeretes, Alonso kontraktusa eredetileg 2014 június 30-án járt volna le, és sokáig úgy tűnt, a középpályás elhagyja a madridiakat. Mivel január elsejéig nem került sor az aláírásra, az átigazolási piac megnyílását követően szabadon tárgyalhatott azokkal a csapatokkal, melyek komolyan érdeklődtek iránta.

Az elmúlt napokban aztán fordult a kocka, a 32 éves futballista hajlandóságot mutatott a hosszabbításra, a kissé zűrös huzavona végén pedig szerdán egymás tenyerébe csaptak a felek. Noha Alonso fizetése évi nettó négy millió euróról hatra emelkedett, más együtteseknél, így a vele összefüggésbe hozott Juventusnál még ennél is többet tehetett volna zsebre.

A baszk származású kiválóság 2009 nyarán 30 millió euróért igazolt Madridba a Liverpooltól, rátermettségét és képességeit pedig tökéletesen bizonyítja, hogy minden vezetőedzőnél - Manuel Pellegrinitől José Mourinhón át egészen Carlo Ancelottiig - alapembernek számít, számított.

[1614317] 2014-01-09 21:30:00 Real Madrid - Osasunax;