La Liga

Ancelotti a hitet erősítené, Barcelonában Valdés sérülése vet árnyékot az előzésre

Három nap alatt elajándékozni a bajnoki címet - írja a Marca a szerda esti, Sevilla-Real Madrid mérkőzésről szóló tudósításában. Hogy a királyi gárda egymás követő két vereségével lemondhat-e az aranyéremről, nem jelenthető ki biztosan, az viszont tény, hogy Cristiano Ronaldóék lépéshátrányba kerültek riválisaikkal szemben.

Cristiano Ronaldo szomorúan konstatálta, hogy a Barcelona után a Sevilla is legyőzte őket - Fotó: AFP

"Nem lehetetlen, hogy megnyerjük a bajnokságot. Hinnünk kell abban, hogy nem lehetetlen" - kezdte szűkszavú értékelését Carlo Ancelotti, miután csapata vereséget szenvedett a Sevilla vendégeként. "Nem érdemeltünk vereséget. Még akkor sem, ha a kontráik során nem védekeztünk kellő hatékonysággal. Az első félidőben jól futballoztunk, gólt szereztünk, de nem voltunk kellően pontosak a befejezéseknél. Az egyenlítő találat, amely a saját hibánkból született, nehézzé tette számunkra a folytatást. Most már nehezebb lesz az élen végezni, hiszen üldözöttekből üldözők lettünk, de a helyzet egyáltalán nem reménytelen."

Xabi Alonso, a madridiak középpályása úgy véli, szerda este éppen azt a védelmi stabilitást vesztették el, amelynek köszönhetően eddig eredményesek voltak. "Nem tudtuk elég kemények lenni hátul, akárcsak a vasárnapi Clásicón. Hibáztunk, a hazaiak egyenlítőgólja előtt én vesztettem el a labdát, amiért nagy árat fizettünk. A Sevilla két kontratámadásából két gólt szerzett. Meglehetősen komplikált lett a helyzetünk a bajnokságban, a folytatásra nézve kulcsfontosságú lesz, hogy a hibáinkat mielőbb kijavítsuk. Egyetlen pontocskát sem vesztegethetünk el a hátralévő mérkőzéseken."

[1506108] 2014-03-26 22:00:00 Sevilla - Real Madridx;

Víctor Valdés fél évre kidőlt, de a Barcelona a szezon végéig nem igazol új kapust - Fotó: AFP

Barcelonában a Celta Vigo legyőzésének és a Real Madrid megelőzésének örülhettek, annak viszont egyáltalán nem, ami Víctor Valdésszel történt. A katalánok kapusának jobb térde egy balszerencsés mozdulat következtében megbicsaklott, és mint később kiderült, az elülső keresztszalag el is szakadt. Az első vizsgálatok alapján a hálóőrre hat hónapos kihagyás vár, így Gerardo Martino vezetőedző sem a mérkőzés szakmai értékelésével kezdte sajtótájékoztatóját. "Habár a szabályok lehetőséget biztosítanának rá, teljességgel kizárt, hogy az idény végéig kapust igazoljunk, ezzel a kerettel fejezzük be a szezont" - fogalmazott az argentin mester. "Ránk jár a rúd idén a sérülések szempontjából. Nem hiszek a balszerencsében, de tény és való, hogy ami rosszul sülhet el, az rosszul is sül el az utóbbi időben. Kapusunk sérülése nagy csapás számunkra, de ezt a csapatot egyik csapás éri a másik után, úgyhogy igyekszünk előre tekinteni."

A találkozóval kapcsolatban Martino elmondta, az első félidő kimondottan jó volt a gránátvörös-kékek szempontjából, nemcsak a játék irányítása, hanem a csapat mélysége miatt is. "A Clásico után nyugalom és eufória lett úrrá mindannyiunkon, fontos volt, hogy ezeket az érzéseket megerősítsük magunkban. Az ilyen helyzetekhez bátorság szükséges. Rengeteg problémánk van, de meg kell próbálunk felemelni a fejünket és küzdeni tovább."

[1506107] 2014-03-26 20:00:00 Barcelona - Celta Vigox;

A játéknap nyertese, ha úgy tetszik, az Alético Madrid volt, amely otthon tartotta a három pontot a Granadával szemben, így megőrizte első helyét a tabellán. Ráadásul most már nemcsak az egymás elleni eredményeket tekintve áll jobban a gárda, hanem pontelőnnyel vezeti a Primera Divisiónt a Barcelona és a Real Madrid előtt. "Ismétlem magam és próbálom tudatosítani mindenkiben, hogy az összes mérkőzés hosszú és nehéz" - fogalmazott Diego Simeone, a Matracosok vezetőedzője. "Ez egy csodálatos évad számunkra, de igazán az számít, hogy miként fejezzük be azt. Aktuális helyezésünk bizonyítja a klubban végzett munka értékét, olyan játékosaink vannak, akik folyamatosan fejlődhetnek. A hétvégi Clásico szünetében a Real Madrid eldöntöttnek hihette a bajnokságot, hét ponttal vezetett a Barcelona előtt. Most néhány pont lemaradásuk van, de biztos vagyok benne, hogy nem szálltak ki a versenyből. Nyolc döntő vár ránk a folytatásban, de lépésről lépésre kell haladnunk."

[1506104] 2014-03-26 22:00:00 Atlético Madrid - Granadax;
2014-03-25;87
2014-03-26;87
2014-03-27;87
145832