Real Madrid

Xabi Alonsót eltiltotta az UEFA

Egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség a Real Madrid futballistáját, aki így kénytelen lesz kihagyni a Sevilla elleni Szuperkupa-döntőt.

Xabi Alonso nem lehet ott a Szuperkupa-döntőben

A spanyol válogatott középpályást azért meszelte el az UEFA, mert a Bajnokok Ligája döntőjében berohant a pályára. Mint ismert, Xabi Alonso csak a lelátóról figyelhette volna az eseményeket, mivel a Bayern München elleni elődöntőben összeszedett sárga lapja miatt eltiltását töltötte.

Az újabb eltiltás azt jelenti, hogy a középpályás nem lehet ott az augusztus 12-én megrendezésre kerülő Európai Szuperkupa-döntőben, melyet a BL-győztes Real Madrid és az Európa Liga-nyertes Sevilla vív majd Cardiffban.

Az UEFA egyébként Diego Simeonét is egy mérkőzésre szóló eltiltással büntette, amiért az Atlético vezetőedzője sportszerűtlen magatartást tanúsított a lefújást követően Raphael Varane-nal szemben.

A két madridi klubot is megbírságolta a szövetség, a játékosok sárga lapjai valamint a szurkolók pirotechnikai eszközhasználata miatt az Atléticónak 21, a Real Madridnak 18 ezer eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába.

[1711807] 2014-08-12 20:45:00 Real Madrid - Sevillax;