Átigazolás

A Real szakállas "nagypapája" mehet a Juve szakállas "nagypapájának" helyére?

Olaszországi sajtóhírek szerint a Juventusnál komolyan fontolgatják Xabi Alonso, a Real Madrid játékosának leigazolását.

Jóformán véget sem ért még az átigazolási időszak, de nincs megállás a kluboknál, az ezzel megbízottak folyamatosan, szezon közben is dolgoznak, agyalnak csapataik megerősítésén vagy legalábbis szinten tartásán. A Juventusnál is ez a helyzet, ahol a torinói Tuttosport szerint Xabi Alonso megszerzéséről ábrándoznak.

Xabi Alonsóra pályázik a Juve? - Fotó: AFP

Az utóbbi időben szárnyaló olasz bajnoknál gyakorlatilag folyamatosan kérdés, hogy ki fogja pótolni Andrea Pirlót, aki valószínűleg annak ellenére sem lesz örök életű, hogy 34 évesen még fantasztikusan irányítja a középpálya hátsó részéről a csapatot. Mivel egyelőre Claudio Marchisio, Arturo Vidal és igazából a fiatal Paul Pogba sem csillogtatja ugyanazokat az erényeket, mint a gárda motorja, kívülről gondoskodnának a pótlásáról.

Úgy tűnik, a szintén nem klasszikus ütköző, inkább labdagyűjtögető, továbbmozgató, a pályán jól látó Alonsóban látják a megoldást. Legalábbis néhány évig, hiszen ő sem fiatalodik, hamarosan 32. életévét tölti be. Persze tudjuk, hogy Olaszországban jobban bíznak a rutinos, máshol sokszor öregnek gondolt játékosokban, mint a szertelen fiatalokban, így tényleg elég jól illeszkedik a képbe a világ- és Európa-bajnok, a Liverpoollal BL-győztes, a Reallal spanyol bajnok és kupagyőztes középpályás. Ráadásul jelen állás szerint ugyanúgy lejár jövő nyáron a szerződése, ahogy Pirlóé is, azaz ingyen szerezhetnék meg.

Persze a sérüléseit sem árt figyelembe venni, idén előbb egy ágyékhúzódással küzdött, majd közvetlenül a szezonkezdet előtt lábközépcsonttörést szenvedett. Valószínűleg november végén játszhat majd újra, de a Juvénak akár még jól is jöhet, ha csak bő fél évnyi terhelést kap ebben a szezonban.