VB 2014

Elsőként Xabi Alonso lép le a színről

A Marca szerint Xabi Alonso a világbajnokság után lemondja a válogatottságot. A 32 éves középpályásnak az Ausztrália elleni lehet az utolsó mérkőzése a spanyol válogatottban.

Fotó: marca.com

A Marca arról ír, hogy Alonso már rég meghozta ezt a döntést, annak nem volt köze a világbajnoki szerepléshez. A címvédő Spanyolország első csoportmeccsén 5-1-es megalázó vereséget szenvedett négy évvel ezelőtti döntős ellenfelétől, Hollandiától, majd 2-0-ra kikapott Chilétől. Ausztrália ellen mindössze a szép búcsú lehet a Vörös Fúria célja.

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Vicente del Bosque szövetségi kapitányt kritikák özöne zúdult, amiért nem akart (mert?) újítani és fiatalítani és Brazíliában is a világ- és kétszeres Európa-bajnok csapatra épített. A generációváltás immár elkerülhetetlen, Xabi Alonsót többen követhetik. Szinte biztos, hogy Xavi lesz a következő, a veterán játékmester Katarba tart.

Alonsóra visszatérve: hiába öregedett meg ő is, óriási űrt hagy maga után a középpályán. Hosszú évekig biztos pont volt Luis Aragonés, majd Del Bosque válogatottjában, a Real Madridnak még mindig ő az agytrösztje, egyszerre végzi el a piszkos munkát és tanárian irányít. Talán Javi Martínez pótolhatja őt a Furia Rojában hosszú távon.

A 32 éves Alonso 2003-ban debütált a spanyol nemzeti csapatban, három világbajnokságon, három Európa-bajnokságon és két Konföderációs Kupán vett részt. 112-szeres válogatott, 16 gólt szerzett, az utolsót Brazíliában, Hollandia ellen. Döntésének fényében vélhetően ott lesz a pályán Ausztrália ellen.

A madridi sportnapilap szerint a baszk származású játékos új szerződésről tárgyal a Reallal és klubja kérte, hogy a jövőben kizárólag a királyi gárdára koncentráljon. Alonso a télen hosszabbított a Madriddal, 2016-ig, plusz egy éves opcióval.

[1444392] 2014-06-23 18:00:00 Ausztrália - Spanyolországx;
vb-2014