Twitter

Rooney fájdalomcsillapítókkal, Luiz saját magával készül a visszavágókra

A hatharom.com-on keresztül követhetitek a legnépszerűbb sportolók, csapatok Twitter-oldalát. Körülnéztünk, hogy az elmúlt órákban ki és mit posztolt a közösségi oldalra.

A hatharom.com-on a magyar sportoldalak közül egyedüliként exkluzív Twitter-oldalt üzemeltetünk, ahol a sportvilág legfontosabb szereplőitől, csapatoktól, statisztikákról olvashattok színes bejegyzéseket a népszerű közösségi oldalról. Twitter-oldalunkon listázhatjátok a szereplőket sportágak, focisták, pilóták, teniszezők illetve egyéb szempontok szerint. A cikkek alatt közvetlenül a témához kapcsolódó Twitter-tartalmakat olvashattok, amelyek az adott sportághoz, személyhez, csapathoz fűződnek.

A sztárfocisták oldalain többnyire a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágói jelentik a témát. De csak többnyire, Xabi Alonso például hétfőn este még azzal foglalkozott, hogy hétvégén kezdődik a Mad Men - Reklámőrültek című sorozat utolsó évada. A jelek szerint bejön a kedden Dortmundban játszó Real Madrid középpályásának a plakát és a sorozat is.

A Juventus hétfőn Fernando Llorente két góljával legyőzte a kiesőjelölt Livornót, és ezzel biztosította jövő évi BL-főtáblás szereplését. Nem véletlenül örült a spanyol csatár a sikernek.

"Nagyon-nagyon fontos győzelem, elégedett vagyok a jó munkával! Egy lépéssel közelebb a cél! Hajrá!" - írta az alábbi képéhez.

A győzelemmel a Juve előnye továbbra is nyolc pont a Roma előtt, és ha egyformán tartják a lépést a felek, akkor május 5-én, az Atalanta ellen biztosíthatja be a scudettót a zebramezes együttes.

Ami a BL-résztvevőket illeti, a Chelsea kedden látja vendégül a PSG-t, és kétgólos hátrányból kellene fordítania. José Mourinho elárulta, hogy hisz a csapatában, és az idén abszolút húzóemberré előrelépő Eden Hazard is magabiztosan készül. Ezt jelzi a saját magát, Oscart és Williant ábrázoló fotója is, amelynek a "Mágikus trió" címet adta.

Csapattársa, David Luiz még kihasználta a PSG elleni meccs előestéjét, hogy bemutasson egy - legfeljebb közepesen ötletes - reklámvideót, amelyben a brazil válogatott egy szponzorát, egy biztosítótársaságot népszerűsít. A történet talán fordítás nélkül is érthető, bár portugál nyelven üt leginkább a szójáték, ami a "Nyugi David"-ból a "Biztosítás"-ba átvezet.

Végezetül egy komolyabbnak is tekinthető hír, amelyet a Manchester United twitteroldala vett át az angol sajtóból. Eszerint az egyik múlt heti edzésen megsérült Wayne Rooney valószínűleg csak fájdalomcsillapítókkal tud majd szerdán játszani a Bayern München ellen. A csatárra nagy szükségük lenne a németek idegenben lőtt gólja miatt hajszálnyi hátrányban lévő Vörös Ördögöknek, de kérdés, hogy mennyire tudja majd használni a lábát, miután állítólag megzúzódott a lábujja.