Biatlon

Martin Fourcade a vb után sem lankad

  • VNA

A ruhpoldingi világbajnokság hősének számító francia versenyző most Hanti-Manszijszkban nyert meg egy sprint versenyt.

A biatlon Világkupa sorozat ezen a héten az oroszországi Hanti-Manszijszkban zárul, ahol a férfiak számára pénteken egy 10 km-es sprint versenyt rendeztek. Az összetett Világkupa élén álló Martin Fourcade ezúttal stabilan lőtt (10/10 korongot leszedet) és mivel futásban ő mindig is a mezőny legjobbjai közé tartozik, így nem volt kérdés, hogy megnyerheti a versenyt. Ez végül így is lett, de ebben nagy szerepe volt a német Arnd Peiffernek, aki az álló lövészetben hibázott egyet, így jobb sífutó ideje ellenére is Fourcade mögött maradt. A harmadik helyet a vb tömegrajtos versenyének bronzérmese, a 22 éves svéd biatlonos, Fredrik Lindström szerezte meg.

Az összetett versenyben Fourcade fő riválisának a norvég Emil Hegle Svendsen számít, aki azonban most csak az ötödik helyen végzett, így tovább nőtt hátránya Fourcade mögött. Szombaton az üldöző verseny jön, majd vasárnap a férfiak számára is egy tömegrajtos futammal zárul az idei Világkupa-sorozat. Egyelőre az időjárás kegyes volt a biatlonosokhoz Oroszországban, hiszen a szibériai extrém hidegekhez képest most "csak" mínusz négy fok és napsütés fogadta a nemzetközi biatlon mezőnyt.

Biatlon-Világkupa Hanti-Manszijszk (RUS)
férfi sprint - 10 km
1. Martin Fourcade (FRA) 26:40,2 (0 lövőhiba)
2. Arnd Peiffer (GER) +5,3 mp (1)
3. Fredrik Lindström (SWE) +6,7 mp (0)
4. Tim Burke (USA) +23,4 mp (1)
5. Emil Hegle Svendsen (NOR) +24,3 mp (1)
6. Tarjei Bö (NOR) +25,8 mp (1)
Az összetett Világkupa állása: 1. Martin Fourcade (FRA) 1030 pont, 2. Emil Hegle Svendsen (NOR) 944 pont, 3. Andreas Birnbacher (GER) 767 pont, 4. Simon Fourcade (FRA) 702 pont, 5. Arnd Peiffer (GER) 628 pont, 6. Carl Johan Bergman (SWE) 622 pont