Biatlon

Bergman nyerte a hochfilzeni sprintet is

  • VNA

A szezon második sprint versenyét is Carl Johan Bergman nyerte meg, aki Östersund után Hochfilzenben is hibátlan lövészettel zárt.

A korábbi hóhiány ellenére (a friss hónak köszönhetően) igazi téli körülmények fogadták a világ legjobb biatlonosait az ausztriai Hochfilzenben, ahol pénteken délelőtt a férfiak 10 km-es sprint versenyét rendezték meg. Az östersundi versenyhez hasonlóan most is hibátlanul lőtt a svéd Carl Johan Bergman, aki ezzel ismét megnyerte a versenyt. Szintén hibátlanul lőtt az orosz Andrej Makovjev, aki viszont sífutásban lassabb volt a svédnél. A futam meglepetését a svájci Benjamin Weger okozta, aki remek lövészettel szerezte meg a harmadik helyet.

Bergman a második sprintet is megnyerte idén

Futóteljesítménye okán a norvég Emil Hegle Svendsen akár meg is nyerhette volna a versenyt, de mivel az álló lövészetben egyet hibázott, így csak a negyedik helyre volt jó. Az összetett Világkupa tavalyi győztese, Tarjei Boe ezúttal nem hibázott a lőállásban, de a léceken nem volt elég gyors, így hatodik lett. Az összetett Világkupát továbbra is vezető Martin Fourcade ezúttal csak a 22. helyen végzett, de így is vezeti az idei rangsort, igaz két sprint sikerével utolérte őt Bergman.

Biatlon Világkupa - Hochfilzen (AUT)
Férfi sprint - 10 km
1. Carl Johan Bergman (svéd) 24:41,9 (0 hiba)
2. Andrej Makovjev (orosz) +9,2 mp (0)
3. Benjamin Weger (svájci) +19,6 mp (0)
4. Emil Hegle Svendsen (norvég) +21,5 mp (1)
5. Jevgenyij Usztyugov (orosz) +20,9 mp (1)
6. Tarjei Boe (norvég) +30,4 mp (0)

 

A biatlon világkupa állása 4 verseny után
1. Martin Fourcade (francia) 182 pont
2. Carl Johan Bergman (svéd) 182 pont
3. Emil Hegle Svendsen (norvég) 165 pont
4. Tarjei Boe (norvég) 151 pont
5. Michal Slesingr (cseh) 146 pont
6. Lowell Bailey (amerikai) 127 pont