NB I

Duplázók felett! - két tippünk is van a Kecskemét-Diósgyőrre

A forduló egyik legjobb meccsét hozhatja akár Lukács Dániel jelenlegi és egykori csapatának összecsapása.

Kecsekmét-Diósgyőr mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga hétközi, 19. fordulója. A tavaszt mindkét gárda pozitív élménnyel kezdhette meg, hiszen a lila-fehérek Mezőkövesden nyertek igen simán, míg a Diósgyőr bár érezheti úgy, hogy 2 pontot elbukott Debrecenben, azért Szamosi Tamásék aláírták volna az x-et az elutazás pillanatában. A Széktói Stadionban a Kecsó a favorit, mi pedig egy gólszerzős tippre mindenképpen ránézünk.

4206682

Szabó István gárdájánál ugyanis kiválóan debütált a régi-új kedvenc, Lukács Dániel. Az éppen Miskolcról megszerzett támadó a Kövesd ellen 1 perc leforgása alatt duplázni tudott, eldöntve ezzel a pontok sorsát. Lukács alighanem bizonyítani akar egykori kenyéradójának, hogy hiba volt őt elengedni, noha Szergej Kuznyecov azóta az ismert okok miatt már nem lesz ott a másik kispadon.

Amúgy is igen könnyedre sikerült a Kecskemét borsodi kirándulása, a lilák sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. Ha a tavalyi babérokra nem is tör majd a Szabó-csapat idén, kiesési gondjai biztosan nem lesznek, így nyugodt, középmezőnyben eltöltött tavasz vár a Kecsóra, amelyből még akár felsőház vagy bronzérem is lehet.

Mivel a két csapat között csupán 1 pont a különbség, és az is a DVTK javára, alapvetően hasonlóakat mondhatnánk a vendégek esetében is, de azért Kuznyecov menesztése nem jó ómen. A trénert néhány nappal a szezonrajt előtt menesztették, a hírek szerint azért, mert nemigen foglalkozott a fiatalpercekkel, inkább a saját játékosait játszatta. Érdekesség, hogy a Diósgyőr végül két fiatal játékos góljával, Jurek és Bényei találatával szerzett pontot Debrecenben.

[4206682] 2024-02-08 20:00:00 Kecskemét - Diósgyőrx;5

Vegyes egyébként az összkép a debreceni X kapcsán, hiszen ha 20 perc után 3-0-ra megy a Loki és lesimázza a meccset, nem szólhatnak egy szót sem Szamosiék, ugyanakkor a 2-0-s vezetés és Szatmári Csaba jogtalan kiállítása után bosszantó lehet a remi.

Októberben Miskolcon a Diósgyőr otthon tudta tartani a 3 pontot, de most erre nem fogadnánk. Szatmári Csaba hiányozni fog a védelemből, a miskolciak pedig valószínűleg próbálnak hozzászokni az új helyzethez. Bár télen Kecskeméten is voltak változások, Mezőkövesden nem látszott ebből semmi, így nálunk ez a meccs inkább hazaira áll.

Mint írtuk, a Lukács-gólra ránézünk, emellett pedig egy kombis szelvényt küldünk játékba, mert papírforma szerint ez egy hazai pontszerzéssel végződő, jó kis 90 perc lehet.


✅ Tipp #1: Lukács Dániel gólt szerez @2.23

 

✅ Tipp #2: 1x + 2.5 gól felett @2.48

 

Fogadási határidő: február 8. 20:00

 

[4206682] 2024-02-08 20:00:00 Kecskemét - Diósgyőrx;