NB I

Ezt néztük ki az NB I újoncainak derbijére

  • Tomihmv

Tavaly még a másodosztályban, idén már az élvonalban találkozik a Kecskemét és a Vasas.

Szombaton két mérkőzést rendeznek az NB I 2022-2023-as szezonjának első fordulójában, a napi nyitómeccset pedig Kecskeméten tartják, ahol két újonc csapat csap össze, hiszen a Vasas látogat a "hírös" városba. A fogadóirodák szerint a vendégek számítanak esélyesebbnek, ugyanakkor átlagosan 2.35-szörös pénzt fizetnének a fővárosiak sikerére háromesélyben.

3926109

A Kecskemét igen komoly meglepetésre jutott fel tavaly az NB I-be, pláne, ha azt nézzük, hogy két évvel korábban még az NB III-ban, vagyis a harmadosztályban (!) szerepelt, s az NB II-ben is csupán csak azért indulhatott egy évvel korábban, mert az Iváncsa nem vállalta a másodosztályt. Mindezek után nem meglepő, hogy a mágus, Szabó István maradt a tréner, s a csapatot is próbálták megerősíteni lehetőségükhöz mérten a lila-fehérek a holtszezonban.

Többek közt Banó-Szabó, Belényesi, Djuranovics, Meszhi, Danilo, Sági, Katona, Zeke vagy Varga is érkezett, míg Bartha, Gál, Lukács vagy Paudits távozott. Erősödött a KTE, ez tény, de nem meglepő, hogy a mértékadó Transfermarkt portál szerint

a lila-fehérek kerete a leggyengébb az NB I-ben a maga 4,19 millió eurójával,

mindennek köszönhetően pedig igen nagy esélyük van arra, hogy jövőre ismét a másodosztályban találkozzunk velük.

Ettől függetlenül szeretnének rácáfolni az esélyekre, ám az edzőmeccseken láthattuk, hogy van még hová fejlődniük, hiszen a verhető csapatokat lenyomták (Békéscsaba, Slovenska Bistrica, Putnok, Szeged), de a komolyabbakkal (Osijek, Rudar Velenje) nem bírtak. Igaz, a főpróbájuk jól sikerült, az elmúlt szezonban szintén a feljutásért viaskodó Szegedet 3-0-ra győzték le.

Tavaly az NB II-ben, idén az NB I-ben találkoznak a felek. - Fotó: facebook.com/kecskemetite

Ami a vendégeket illeti, a Vasas ugyancsak a másodosztályban szerepelt tavaly, amit lényegében igen könnyedén megnyert. Igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy amilyen lehetőségek voltak és vannak Angyalföldön és a többi NB II-es együttes között, a piros-kékeknek abszolút nem kellett volna négy év, hogy feljussanak az élvonalba...

A bajnoki címet követően nem volt csere a Vasas kispadjánál, továbbra is Kuttor Attila irányítja a piros-kékeket, akiknek sikerült megerősíteniük keretüket. Ugyanis Baráth, Deutsch, Dombó, Géresi, Hidi, Holender vagy Novothny szignóját is megszerezték, míg komolyabb távozójuk talán csak Balajti, Viczián és Szatmári volt. Mindezeknek köszönhetőn a Transfermarkt szerint a Vasas kerete a hetedik legerősebbnek számít az NB I-ben a maga 7,38 millió eurójával.

A tesztmérkőzéseken jól muzsikáltak, a Kisvárdával, a Zalaegerszeggel és a Mezőkövesddel ikszeltek, a Debrecent legyőzték, két szlovák gárdát is lenyomtak, a Maccabi Netanyától kikaptak, az alsóbb osztályú magyar csapatok ellen is jól mentek, igaz, a múlt szombati főpróbán csak 2-1-re verték a Soroksárt, míg a Diósgyőrtől 1-0-ra kikaptak.



>>> ✅ Fizess be 20 ezer forintot, és fogadj 50 ezerrel! Most két

meccsjegyet is nyerhetsz az magyar-olaszra! ✅<<<


A felek a tavalyi szezonban értelemszerűen kétszer találkoztak, a fővárosban 1-1-es döntetlent játszottak, míg Kecskemét a Vasas 1-0-ra tudott nyerni. Noha mindkét csapat erősíteni tudott azóta, a fővárosiak még acélosabbak lettek, vagyis tényleg esélyesebbek, de mivel nyitómérkőzésről beszélünk, ráadásul ismét futball-láz van a "hírös" városban, nem volna meglepő, ha a KTE szoros ütközetre kényszerítené a piros-kékeket.

Mindezek tükrében egy fogadásépítős tippet küldünk csatába, amelyben arra fogadunk, hogy több, mint 4,5 büntetőlap és több, mint 1,5 gól születik a találkozón, amely a felek képességei, a bizonyítási vágy és a felfokozott hangulat alapján nem volna ördögtől való, ha zöldülne.

{"headTitle":"Kecskemét - Vasas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-30 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 4,5 büntetőlap + Több, mint 1,5 gól","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3926109] 2022-07-30 17:45:00 Kecskemét - Vasas Budapestx;