Darts

A Premier League egy magányos és fárasztó "roadshow"

Mondja a 2009-es bajnok James Wade, aki reméli, hogy Luke Littler megbírkózik ezzel az óriási feladattal.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Luke Littlerről többet cikkeznek, mint a friss világbajnok Luke Humphries-ról. Nem véletlenül, a lassan 17 éves tini üstökösként robbant be a világbajnokságon és a PDC egyből bedobta a mély vízbe, avagy meghívást kapott a Premier League-be. Nagy kérdés, hogy Littler hogyan állja majd a sarat hétről-hétre, mindenesetre James Wade aggodalmát fejezte ki, miszerint

a Premier League egy magányos és fárasztó roadshow, nagyon remélem, hogy a korai meghívásának nem az lesz az ára, hogy idejekorán kiég.

"Persze megérdemli, hogy foglalkozzanak vele, hiszen szenzációs történet és hosszú időn keresztül az egyik legjobb lehet" - tette hozzá a 2009-es Premier League-bajnok "Hiszitek vagy sem, még mielőtt Michael van Gerwen feltűnt, én voltam a valaha volt legfiatalabb játékos, aki major trófeát nyert. Azt mondják az elsőt a legnehezebb megnyerni, de szerintem a második még nehezebb. Hiretelen rengeteg az elvárás, sokan gyűlölnek és mindenki le akar győzni. Mindezt úgy kell kezelni, ahogyan kívülállóként korábban soha nem tapasztaltad"

Az biztos, hogy minden idők egyik legizgalmasabb Premier League-sorozata veszi kezdetét február 1-én Cardiffban, hiszen a jól ismert sztárok mellett tehát ott lesz a mezőnyben Littler és Humphries egyaránt.

Ami az esélyeket illeti, a fogadóirodák nagyon-nagyon komolyan számolnak az angol tinivel, ugyanis Littler PL-címe pontosan ugyanannyit fizet, mint a kétszeres címvédő Van Gerwené.