Gyász

15 sérültet ápolnak kórházban a győri kosarasok balesete után

  • MTI

A kapuvári buszbaleset nyolc sérültjét szállították a Soproni Erzsébet Oktató Kórházba, hármuk állapota súlyos - közölte az intézmény osztályvezető főorvosa szombat este az MTI-vel.

Fotó: MTI

Orbán Ferenc tájékoztatása szerint a súlyos sérültek töréseket szenvedtek. Az öt könnyebb sérültön jellemzően kiterjedt zúzódásokat, hámsérüléseket diagnosztizáltak a sürgősségi osztályon.

A szombathelyi kórház főigazgatója, Nagy Lajos korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy súlyos állapotú férfit és egy könnyebben sérült nőt szállítottak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba.     

Mint arról az MTI korábban beszámolt, Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét abban a balesetben, amelyben egy személyautó összeütközött a HAT-AGRO UNI Győr csapatát egy soproni mérkőzésre szállító busszal. A csapat egyik szerb nemzetiségű tagjának félig leszakadt lábát Győrben kellett amputálni.     

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint intézményükbe két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit. A súlyos sérültek egyikének, Fűzy Ákos vezetőedzőnek az életét már nem tudták megmenteni.

A baleset szombaton 14 óra körül történt a 85-ös számú főút Kapuvár és Vitnyéd közötti szakszán. A rendőrség a főút érintett szakaszát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta, 19 óra előtt nem sokkal indult újra a forgalom.